18.10.06

James Baker som Rumsfelds afløser

Jesper Packert, der til daglig tjener føden som assistent for det demokratiske kongresmedlem Grace Napolitano fra Californien, har et fint lille indlæg om de rygter der går om at den tidligere udenrigsminister, WH stabschef mm. James Baker muligvis skal afløse forsvarsminister Donald Rumsfeld.

76-årige James Baker har arbejdet for præsident Ford, Reagan og Bush Sr. Både som medlem af administrationen og som usuccesfuld kampagneleder for Bush Sr. i 1978 (tabte til Llloyd Bentsen), for Ford i 1976 (tabte til Jimmy Carter) og Bush's præsidentvalgkamp i 1980 (tabte til Ronald Reagan).

Jeg vil dog personaligt stille mig en smule tvivlende overfor om det præcis er en 76-årig som skal sættes i spidsen for Pentagon og ikke mindst den kaotiske situation i Irak. Det kræver måske en energi som en mand i hans alder mangler. På den anden side ville det være en udnævnelse i Bushs ånd - nemlig en insider som farmand kender og som har vist sig driftssikker.

1 kommentar:

GEL blogger sagde ...

Du har ret, Baker er selvfølgelig lidt oppe i årene til den post, og jeg fastholder stadig at der skal en del til før Bush vælger at droppe Rumsfeld og før Senatet vælger en Bush-loyalist til posten.
http://gudsegetland.blogspot.com/2006/09/rumsfeld-klber-til-taburetten.html


Desuden hører det med til historien at det var Baker som blev sendt til Florida for at sikre Bush-holdet sejren ifbm Florida recount i 2000 (Gore holdet stillede med Warren Christopher) og dernæst Bush v. Gore sagen i Supreme Court. Det er der stadig rimelig hard feelings over blandt de demokratiske Senatorer. Glemte at nævnte det i min første post.

jpack
www.gudsegetland.blogspot.com