24.10.06

Berlingske bliver ramt af Obama-feber

Berlingske Tidendes er også hoppet på "Obama for President"-bølgen. Karl Erik Stougaard kalder Obama for Washingtons svar på Tiger Woods.

"En karismatisk ener, der brænder igennem. En sort personlighed med så beskeden interesse i sin egen hudfarve, at andre forbavser sig selv ved heller ikke at gå op i det." skriver Stougaard i en artikel der mere ligner en hyldest end en reel vurdering af Obamas mange kvaliteter.

Stougaard har heller ikke problemer med at indsætte Obama som den seneste i en lang række af USAs store præsidenter. "Når han taler om sin vision for et nyt USA, taler han om en transformation af samme omfang, som Franklin Roosevelt, John F. Kennedy og Ronald Reagan stod for.", ja, der mangler vel kun at han er veltalende som Abraham Lincoln og ikke kan lyve som George Washington.

Og hyldesten fortsætter: "Barack Obama er et friskt ansigt. En ny vej. Han kalder ikke sine modstandere onde eller terrorist-sympatisører eller hedninge, bare fordi de er fra det andet parti.", lyder skudsmålet, hvilket jo muligvis har noget at gøre med at A) Obama er Demokrat og det er sjældent at Demokrater beskylder Republikanere for den slags. De siger normalt at Republikanerne er i lommen på Big Business, vil privatisere Medicare og ikke interesserer sig for almindelige mennesker og B) Obama er aldrig rigtig blevet testet i en valgkamp, han slog en crazyyyy kandidat, Alan Keyes, på sin vej til Senatet og har således aldrig vist hvordan han reagerer når han bliver presset.
Obamas manglende erfaring får dog også pertiformanden i Massachusetts til at konkludere: "Men i betragtning af landets alvorlige problemer, vil jeg ikke blive overrasket, hvis vi flirter med Barack, men gifter os med Hillary.«".

Ingen kommentarer: