27.10.06

Michael J. Fox er blevet et valgtema

Skuespilleren Michael J. Fox, der lider af Parkinsons syge, er blevet et tema i valgkampen i Missouri efter at han optrådte i en reklame for den demokratiske kandidat til Senatet, Claire McCaskill.

Kontroversen opstod efter at den konservative pillemisbruger og radiotalkshowvært Rush Limbaugh påstod at Fox overdrev sine rystelser. En påstand som Michael J. Fox afviser.

Reklamen er en del af den debat i Missouri om forskning i stamceller som har delt de to kandidater og vælgerne imellem sig. Missouri har både en stor industri som gerne vil have lov til at forske mere i stamceller og en stor religiøs befolkningsgruppe der fortsat gerne vil have lov til at leve i uvidenhed. Senator Jim Talent var først for forskning, men så fik han de religiøse på nakken og skiftede holdning.

Udover senatsvalgkampen skal vælgerne i Missouri også tage stilling til en tilføjelse til den lokale forfatning der vil gøre stamcelleforskning lovligt.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Efter at have set Michael J. Fox's reklame sammen med en læge, så kan man umiddelbart godt stille spørgsmålstegn om hvor meget han "overdriver" - eller bare om han har undladt, at tage sin medicin kort op til optagelsen.

Uanset om han overdriver eller har undladt at tage sin medicin, så er hans bevægelser forholdsvis voldsomme og bliver benyttet til at skabe empati hos seerne.

Faktisk vil jeg vove påstanden om at reklamen er et skoleeksempel på hvordan man prøver at skabe sympati hos vælgerne for en bestemt sag - specielt ved at bruge et menneske som man må antage er meget vellidt blandt befolkningen.

Det etiske i stamcelleforskning og i at bruge Michael J. Fox kan man så altid diskutere.

DanskPol sagde ...

Fox fastholder selv at han er overmedicineret og det er derfor han ryster så meget.

Der er jo ingen tvivl om at reklamen skal skabe sympati for en bestemt sag og for en bestemt kandidat. Det er jo ikke OBS.