14.10.06

Top 5: Demokratiske præsidentkandidater

Med Mark Warner ude af spillet er det vist på tide med en opdateret hitliste over kandidaterne. Senatoren fra New York ligger stadigvæk på førstepladsen og en meningsmåling fra New Hampshire (læs den her) bakker også op om det synspunkt. Men på ingen målinger jeg har set er der lykkedes for hende at trække afgørende fra det øvrige kandidatfelt, på trods af at hendes navn er mere kendt end det øvrige kandidatfelt tilsammen (næsten…).

1. Hillary Clinton
Senator fra New York siden 2001
Født 1947 i Park Ridge, Illinois

Masser af penge, masser af folk og har stadigvæk ikke foretaget nogle alvorlige fodfejl. Har i løbet af de sidste to år været med til at samle næsten 20 millioner dollars ind til kandidater, partiforeninger o. lign. For den slags penge bør man kunne forvente en smule loyalitet.

Stadig nummer et!

2. John Edwards
Senator fra North Carolina 1999-2005
Født 1953 i Seneca, South Carolina

John “Son of a Mill Worker” Edwards er nu feltets eneste rigtige sydstatskandidat, men han appellerer faktisk bredere end det, han vil også være den foretrukne kandidat for mange i fagbevægelsen.

John Edwards hyldes af partifællerne i Boston.


3. Evan Bayh (Ind.)
Senator fra Indiana siden 1999
Guvernør i Indiana fra 1989-1997
Født 1955 i Shirkieville, Indiana (Ja, byen er så lille at der ikke er en Wikipedia-artikel om den...)

Amerikansk politiks direkte modpol til Mick Øgendahl rykker en plads op på listen. Bayh skal dog snart gøre noget ved de meningsmålinger der i mange tilfælde ligger mellem 1-5 % opbakning.

Jeg forstår ikke billedsproget, hvor har de revet skattelettelsen itu?

4. Joe Biden

Senator for Delaware siden 1973
Født 1942 i Scranton, Pennsylvania

Jeg kan ikke rigtigt afgøre om jeg tror Joe Biden ”is running for Vice President”. Det virker på mig som et lidt halvhjertet forsøg fra Bidens side hvor Biden forsøger at sælge sin kvaliteter på det udenrigspolitiske område sammen med sin geografisk placering i at være fra en ”borderstate”. Han sætter i hvert fald ikke alt på et bræt og jeg ville ikke blive overrasket hvis han dropper ud inden Iowa Caucus.

Biden rækker hånden ud til eventuelle partifæller der mangler en vicepræsidentkandidat?

5. John Kerry
Senator fra Massachusetts siden 1985
Født 1943 i Aurora, Colorado

John Kerry kan gå i Adlai Stevensons fodspor og blive den første demokratiske kandidat til at blive opstillet efter at have tabt det forgående valg. Boston Globe skrev for nylig at John Kerry allerede nu har besluttet sig for at stille op igen. Det er der nok et par håbefulde republikanske kandidater der ville synes var en rigtig god idé. Den tidligere nævnte meningsmåling fra New Hampshire viser at John Kerry er den i det demokratiske felt som flest vælgere ”dislikes”. Men Kerry har også en stor fanklub og et enormt netværk fra 2004.

John Kerry hyldes af partifællerne i Boston i 2004...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kerry var nu ganske "presidential" og i øvrigt en hæderlig kandidat i 2004. Demokraterne kunne næppe have vundet, men Kerry kom faktisk ganske tæt på. Dermed ikke sagt, han får noget ud af at stille op i 2008. I moderne amerikansk politik får man kun et shot som præsidentkandiat.