22.10.06

Hvad kan jeg bruge det til?

"55 procent af de amerikanske vælgere vil stemme på Demokraterne, mens 37 procent siger, de vil stemme på Republikanerne." skriver Ritzau på baggrund af meningsmåling offentliggjort i Newsweek i dag.

Jeg har lige lidt et spørgsmål:

Hvor mange mandater bliver det til hver af partierne?
CQpolitics.com laver en løbende opdatering og vurderer i øjeblikket at Demokraterne får 209 (48 %) mod Republikanernes 207 (47,5 %) med 18 mandater (4 %) som kan gå hver vej.
Selv hvis Demokraterne vinder alle de 18 kommer de altså ikke over 53 % af pladserne.

"Det er især mange religiøse grupper, så som katolikker, der har skiftet fra Republikanerne til Demokraterne, viser målingen." fortsætter Ritzau.

Igen - er katolikker en gruppe (måske en befolkningsgruppe)! Har de katolske biskopper været ude og anbefale at man stemmer på Demokraterne eller er det vælgere der tilfældigvis også er katolikker (de udgør ca. 26 % af befolkningen.

Og endelig kan man jo spørge sig selv om hvorfor det ikke er nævnt at der er to kamre og at man her slet ikke kan bruge tallene fra ovenstående meningsmåling. Igen ifølge CQpolitics står Demokraterne til at vinde 47 pladser mod Republikanernes 49 med 4 der kan hver sin vej (de fire er Montana, Missouri, Tennessee og New Jersey).

Kom nu ind i kampen Ritzau (og de medier de vælger og bringe deres telegrammer...).

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er helt enig med dig og tænkte det samme. Det værste er, at hvis rep beholder flertallet i begge kamre, bliver det udlagt som en kæmpesensation i de danske medier.

Det vil det ikke være. Det er stadig meget åbent.

Jarl Cordua sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Jarl Cordua sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
DanskPol sagde ...

Der var jo også mange journalister og kommentatorer i USA der havde Kerry som vinder, meningsmålingerne viste jo at Kerry var foran i Ohio og havde han vundet der havde de jo været Præsident Kerry i dag.

Steffen Tiedemann Christensen sagde ...

Slate har givet to af "dine" tossup races til Dem: http://www.slate.com/id/2148600/?nav=tap3
Men det ændrer jo ikke på, at det er meget snævert...

DanskPol sagde ...

@Steffen: Slate har både Montana og New Jersey som Leaning Dem. Jeg er enig i at Montana ligner en demokratisk sejr, men jeg tror stadigvæk at det kan gå begge veje i Jersey. Det er klart det valg hvor der er allerflest der er uafklarede og jeg tror det bliver afgjort på hvem der får mobiliseret flest af kernevælgerne på valgdagen (og naturligvis at The Dead Vote slår til i Jersey City).