3.11.05

TN: Kongresmedlem Ford har minimalt forspring

Valget om at afløse Sen. Bill Frist (R-TN), der stopper fordi han har lovet at han kun ville stille op til to perioder, har potentiale til at blive et af tætteste i hele 2006.

På den demokratiske side står Rep. Harold Ford, Jr. fra Memphis er praktisk taget uden modkandidater i primærvalget, mens der er tre kandidater på den republikanske side, Bob Corker, borgmester i Chattanooga og de tidligere kongresmedlemmer Van Hilleary (R) og Ed Bryant, som begge er gengangere i forhold til at forsøge at blive valg "statewide", Hilleary var sit partis kandidat til guvernørvalget i 2002 hvor han tabte til Phil Bredesen (D) efter at hav slået den siddende republikanske guvernør i primærvalget. Ed Bryant, der er de konservatives yngling, tabte det republikanske primærvalg til senatet til den senere vinder, Sen. Lamar Alexander (R). Af de tre regner de fleste med at Corker er favorit til at vinde den republikanske nominering.

En meningsmåling foretaget af Ford-kampagnen giver Rep. Ford en minimal føring over sine tre modkandidater. Det skriver avisen The Chattanoogan og påpeger samtidig at det er en lidt tvivlsom måling, der bl.a. medregner den nationale trend (som jo er pro-demokraterne).

Tennessee har ikke haft valgt en demokratisk senator siden 1990 da daværende Sen. Al Gore blev genvalgt til sin ”second term”.


Kongresmedlem Harold Ford, Jr. var Keynote Speaker på det demokratiske konvent i 1996.

Ingen kommentarer: