7.11.05

Tidspunkt for det demokratiske konvent fastlagt

Allerede 34 måneder inden besluttede the Democratic National Committee (DNC), at tidspunktet for det demokratiske Konvent vil blive fra den 25. til den 28. august 2008. Det er en måned senere end i 2004 og fra konventet slutter om torsdagen vil der være præcis 68 dage til valget. Det skriver Washington Times.

Konventet bliver 45. gang demokraterne mødes for at finde deres præsidentkandidat, den første gang var tilbage i 1832 hvor man mødtes i Baltimore, MD og nominerede Andrew Jackson fra Tennessee.

Flytningen af konventet skyldes bl.a. at kandidater ikke længere må fundraise efter de er blevet nomineret, at konventet ellers ville falde sammen med OL i Røde Kina, men endelig skyldes flytningen også det faktum at amerikanerne har sommerferie i august måned og derfor er fløjtende ligeglade med politik, for hvem gider interesserer sig for Hillary, Bayh eller Warner når man ligger i Floridas sol og drikker drinks med parasoller?.

Beslutningen om hvornår konventet skal afholdes blev taget af formanden for DNC Howard Dean, efter at han havde konsulteret tidligere Præsident Bill Clinton (Dean skulle være sikker på at en af partiets bedste talere havde tid i kalenderen...:-)).

Hvor konventet skal afholdes bliver først afgjort senere og flere byer forsøger at lægge billet ind på denne kæmpebegivenhed, bl.a. Denver og New Orleans. Denver i Colorado vil være et oplagt bud, byen er i rivende udvikling under demokratisk styre og Colorado bliver en vigtig ”battleground state” i 2008.

Republikanerne har endnu ikke besluttet hverken tid eller sted.

Et mindeværdigt øjeblik fra det demokratiske konvent i Boston 2004. Præsidentkandidat John Kerry melder sig klar til tjeneste.

2 kommentarer:

DanskPol sagde ...

Der er ingen tvivl at N'awlins som konventby udspringer af orkan-katastrofen, men man skal lige have i mente omkring katastrofen at den, udover den fyrede FEMA-direktør Michael Brown, der modtog heftigst kritik for håndteringen af situationen var den demokratiske guvernør Kathleen Blanco. Det ville blot være med til at udstille demokraterne som svage når der skal vises lederskab.

Problemerne med slummen i byen er jo ikke Bush' skyld, byen har været i forfald i årtier og byen og staten har været under demokratisk ledelse det meste af tiden. Det vil igen være med til at fremstille en af demokraternes store svagheder, nemlig at de er klar til at kaste endnu flere skattedollars efter føderale regerinsgprogrammer hvis effekt i bedste fald er tvivlsom.

N'awlins er en stor kongresby, men det er også en by som har dårlig signalværdi, pga. byens rygte som en drukbule, det svarer til at Socialdemokraterne lagde deres kongres i Løkken eller i Lloret Del Mar i Spanien, mens vi forsøger at få unge væk fra Bacardi Breezer og monsterdruk.

Det er kun de største byer i USA der kan "hoste" et demokratisk konvent, det kræver en enorm kapital og det er svært at forestille sig at Louisiana-området kan skaffe pengene.

Anonym sagde ...

Ikke desto mindre fandt det republikanske konvent i 1988 sted i byen