1.11.05

OH: Endnu et kongresmedlem fra Ohio stopper

Kongresmedlem Mike Oxley (R-OH), formanden for Committee on Financial Service (Der forsøger at holde styr på Wall Street, banker og forsikringsselskaber), vælger at sige stop efter 25 års tjeneste i Repræsentanternes Hus.

Michael G. Oxley, 61, blev valgt i 1981 for det 4. kongresdistrikt der dækker et landligt område i den centrale del af The Buckeye State, og der er ikke rigtig nogen chance/risiko for at hans plads bliver overtaget af en partifælle.Oxley blev genvalgt i 2004 med 59 % af stemmerne, det laveste siden han første gang blev valgt i et suppleringsvalg som afløser for afdøde Rep. Tennyson Guyer (D-OH).

Oxley største parlamentariske arbejde og succes var da han, sammen med Sen. Paul Sarbanes (D-MD), lagde navn til Sarbanes-Oxley Loven med det lidt mindre mundrette navn "Corporate and Auditing Accountability, Responsibility, and Transparency Act" fra 2002.
En lov der har været med til at stramme op omkring krav til revision og insiderhandler efter skandalerne med bl.a. WorldCom og Enron. En lov der blev vedtaget med stemmerne 423 - 3 i Repræsentanternes Hus og 99 -0 i Senatet.

Oxley er det fjerde medlem af Ohios delegation der frivilligt vælger at stoppe siden 2004, tidligere på året trak Rep. Rob Portman (R-OH) sig for at blive ”handelsminister”, Rep. Ted Strickland (D-OH) stopper for at forsøge at blive guvernør og Rep. Sherrod Brown (D-OH) vil gerne være senator. Nu hviler manges øjne på Rep. Ralph Regula (R-OH), et 80-årigt kongresmedlem hvis mission her i livet er at forbyde Alaska at omdøbe Mount McKinley til Denali (bjergets indianske navn). Han er desuden næstformand for Committee on Appropriations.

Mike Oxley (gråt jakkesæt) sammen med Sen. Paul Sarbanes (der giver thumps up til Præsident Bush) i forbindelse med underskrivelsen af Sarbanes-Oxley Act i 2002.

Ingen kommentarer: