2.11.05

CA: McCain hjælper Arnold

I næste uge er der fem forslag til folkeafstemning i The Golden State, mest interessant et ganske fornuftigt forslag kaldet Proposition 77. Forslaget vil betyde at opgaven med at "tegne" valgdistrikterne til både State Senate, State Assembly og kongressen fjernes fra politikerne i Sacramento og i stedet skal varetages af et uafhængigt panel af tidligere dommere. Formålet er at skabe mere fair valgkredse, i modsætning til nu hvor rigtig mange af de californiske distrikter er tegnet for at beskytte de siddende politikere.

Forslaget er støttet af Guvernør Arnold Schwarzenegger (R-CA) som vil bruge det til at fravriste den lokale delstatsforsamling sin magt. Hvis Proposition 77 bliver gennemført vil det betyde at medlemmerne i delstatsforsamlingen vil blive mere sårbare overfor udsving i vælgerne stemmeafgivning. Demokraterne med Rep. Nancy Pelosi i spidsen har brugt rigtig mange dollars på at bekæmpe forslaget - og det med et vist held, meningsmålingerne viser at opbakningen til Proposition 77 kun er på 38 %, 51 % er imod.

Nu kommer Senator John McCain (R-AZ) så til Californien for at hjælpe The Governator. Han medvirker i en tv-reklame til fordel for forslaget. Tidligere på måneden var den populære senator på gaden sammen med The Governator for at overbevise vælgerne om at støtte forslag nummer 77...



John McCain prøver at overtale de californiske vælgere til at få sig et mere fair valgsystem.

Ingen kommentarer: