14.11.05

Hvis man ikke kan blive valgt til andet...

Ifølge fagbladet for spindoktorer og professionelle plakatophængere: ”Campaigns & Elections” er der ca. 500.000 politiske embeder i USA, 96 % af dem er på lokalt plan og blandt dem er en hel del ret morsomme titler og med meget begrænset indhold.

F.eks. i Nebraska hvor ”Board of Regents” har ansvaret for de lokale offentlige universiteter. Pladsen har i mange år været eftersøgt fordi den gav billetter til universitetsholdet Nebraska Cornhuskers hjemmekampe. Kandidaterne bruger op imod 250.000 $ på at føre valgkamp.

I Massachusetts har man flere steder Tree Wardens. Valgt for tre år af gangen har man ansvaret for at fjerne træer som står hasarderet placeret. Der reporteres ikke om nogle frynsegoder ved posten der er ulønnet, det skulle måske lige være lidt brænde til brændeovnen.

I Pennsylvania har man ikke County commissioners som vi her på stedet har omdøbt amtsborgmestre, men i bedste SFU-stil har man et amtsformandsskab med tre medlemmer og så amtsrådet under dem. Her er der også gået inflation i morsomme titler bl.a. Recorder of deeds og Prothonotary. Hvad de to laver er svært at svare helt klart på.

Her i København har man noget der hedder Borgerrepræsentationen der bl.a. står for at klippe buskene i Ørstedsparken, opsætte fuglekasser og har ansvaret for at ordne problemet med den globale terrorisme! Her kan man stemme på en der hedder Jakob Hougaard fra Socialdemokratiet og det gør jeg!


Jakob Hougaard - en kandidat uden baby!

Vi har i Danmark også fået oprettet nogle regionale sygehusbestyrelser, her burde man af princip ikke stemme fordi det er en tåbelig konstruktion, men når man alligevel er nede og stemme på Hougaard kan man lige så godt stemme på Sophie Hæstorp Andersen der udover rent faktisk synes sundhedspolitik er interessant og ikke bare stiller op fordi hun ikke kan blive opstillet til en kommunalbestyrelse.

Sophie Hæstorp Andersen går ligesom alle andre kandidater ind for at der skal være bedre sygehuse. Det er jeg enig i! Det er Sophie til venstre...

På Frederiksberg kunne man godt stemme på borgmester Mads Lebech fra De konservative men det gør alle de andre, men hvis jeg boede på Frederiksberg så ville jeg stemme på Katrine Lester fra Socialdemokraterne fordi ellers ville hun nok invitere mig indenfor i hendes hjem igen. Det hjælper også at hun er den eneste fornuftige kandidat på den socialdemokratiske liste og hendes blotte tilstedeværelse i gruppen vil hæve intelligensniveauet med en 30-40 %.


Katrine Lester her sammen med sin spindoktor (og taleskriver for Mette Frederiksen) mens hun prøver at lokke en uskyldig vælger til at tage hendes ventreorienterede propaganda.

1 kommentar:

JEB sagde ...

"F.eks. i Nebraska hvor ”Board of Regents” har ansvaret for de lokale offentlige universiteter. Pladsen har i mange år været eftersøgt fordi den gav billetter til universitetsholdet Nebraska Cornhuskers hjemmekampe. Kandidaterne bruger op imod 250.000 $ på at føre valgkamp."

Hmm...Undrer mig lidt - enten har de nogle meget dyre sæsonkort eller også er folk i Nebraska bare usandsynligt dumme.

Which one is it?

- En politiker med kommende baby ;-)