23.11.05

Demokrats holdningsskifte skabte røre

Kongresmedlem John Murtha (D-PA) er ikke en af de mest fremtrædende politikere i Washington, men alligevel har han skabt sig en del overskrifter de sidste par dage. Rep. Murtha er veteran fra Marinekorpset, 37 års tjeneste for Uncle Sam blev det til inden han blev pensioneret i som oberst af reserven i 1990. Undervejs har han været i Vietnam og han har også trænet rekrutter på Parris Island (kendt fra filmen Full Metal Jacket).

Han blev valgt til kongressen tilbage i 1974 og har siden været en fremtrædende pro-military democrat og han har siden, på baggrund af sine egne erfaringer, rådgivet eller givet gode råd til både demokratiske og republikanske præsidenter. I kongressen er Murtha den ledende demokrat i Finansudvalgets underudvalg vedr. forsvaret (Committee on Appropriations Subcommittee on Defense).

I sidste uge gik John Murtha så imod krigen i Irak og advokerede for en tilbagetrækning af de amerikanske tropper. Han havde ellers været tilhænger af projektet fra starten, men nu kunne hans samvittighed åbenbart ikke holde til det længere.

Det fik det nyvalgte kongresmedlem Jean Schmidt (R-OH) til at kalde Murtha for en kujon og sagde det var ærgerligt at Murtha var hoppet på Michael Moore og venstrefløjens ideologiske vogn, lignende udtalelser kom også fra Scott McClellan, talsmanden i Det Hvide Hus.

De skulle de nok begge to have holdt sig for gode til, fordi de hårde angreb på en tidligere marinesoldat med erfaring fra Vietnam er ikke populært andre steder end blandt de allermest hardcore Bush-støtter. Jean Schmidt har specielt fået ørerne i maskinen, fordi hun brugte udtalelser fra en anden marinesoldat, et republikansk medlem af delstatsparlamentet i Ohio, til at angribe Murtha. Marinesoldaten Danny Bubp tog afstand fra angrebet og sagde at han ikke støttede en tilbagetrækning, men at han aldrig ville kalde en ”fellow marine” for kujon.


Regel #1: Lad være med at gøre en røv ud af dig selv, f.eks. ved at kalde tidligere marinesoldater og Vietnamveteraner som John Murtha for kujoner!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, republikanerne har virkelig gjort nogle røve ud af sig selv i denne sag ;-)

Det er i øvrigt interessant, at Hillary Clinton stadigvæk står fast i støtten i forhold til Irak krigen. Man skulle mene, at det kunne besværliggøre hendes primary chancer i 08, især i betragtning af, at over halvdelen af amerikanerne vil ud af Irak. På den anden side har historien vist, at de mest succesfulde kandidater er dem, der siger det samme i primary som i general eleciton. Eksemplet til afskrækkelse må være John Kerry, der som bekendt nåede at skifte mening i forhold til Irak en del gange i forløbet.

Vh.
Uffe

DanskPol sagde ...

Jeg tror at rationalet for Hillary er at hun venter på at se hvad udviklingen bringer, hun har om nogen behov for at indynde sig hos de konservative vælgere og jo længere hun kan bakke op om krigen jo større chancen for at hendes transformation fra east coast liberal til moderate vil lykkeds.

Det virker som om Hillary føler sig ovebevist om at hun vil sejre i primærvalget og derfor har øjnene fokuseret på generel election.