11.11.05

Obama fik sin debut i underholdningsbranchen

Barack Obama er muligvis på vej til at blive den største superstjerne i det demokratiske parti siden John F. Kennedy og i ugens løb fik han så sin debut i et af USA’s hotteste tv-programmer, comedy/talkshowet ”The Daily Show with Jon Stewart” hvor den unge komet fra Illinois skulle svare på både nemme spørgsmål om Irak-krigen og kun en gang fik uld i munden, nemlig da han skulle svære på hvilken af hans kolleger i senatet der er værst.

”De har alle deres kvaliteter” svarede Obama, der havde svært ved at skjule sin utilpashed over at skulle svare på netop det spørgsmål. ”Men der er et par stykker hvor man overvejer, hvordan var det lige præcis at du endte her?”.

Jon Stewart spurgte: ”Hvis Barack Obama kunne bestemme over Irak-politikken, hvad ville vi så gøre nu?”

”Irak kan sammenlignes med en situation hvor en fyr kører en bus i en grøft. Vi har åbenlyst brug for at få bussen op af grøften og det er ikke et nemt.” sagde Obama og fortsatte, til publikums åbenlyse tilfredshed. ”Men man bør nok overveje at fyre chaufføren.”

På den måde lykkedes det Obama at sige hvad han ville uden på noget tidspunkt at nævne præsidenten ved navn. Han fortsatte med at sige at han ikke ønskede at de amerikanske tropper bare skulle tage hjem og derved efterlade et Irak i kaos.

Interviewet sluttede af med at dreje sig om Obamas status som stjerne.

”Det er rigtigt, jeg er bekymret omkring al den hype (der er omkring min person)” sagde Obama til Stewart. ”Den eneste person der er mere over-hyped end mig er dig!” hvortil Stewart der normalt plejer at være rimelig overlegen i forhold til sine gæster svarer: ”Well done, sir, Well done. Det er måske det bedste svar jeg nogensinde har hørt.”

Ikke dårligt for en rookieperformance i comedy.


Barack Obama kastede d. 12. oktober den første bold i en semifinalekamp i det amerikanske mesterskab i rundbold mellem Chicago White Sox og Los Angeles Angels. Med den hast den unge stjerne har på kan der meget vel komme til at står Obama 2008 eller 2012 på ryggen.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hey

Har du et link til et videoklip med Obama. Har hørt han skulle være en gudsbenået taler, men har ikke set ham....

Mvh
Dan

DanskPol sagde ...

Til Dan og andre, her er Obama i den tale der på under en halv time tog ham fra at være en ukendt State Senator fra Chicagos South Side til en politisk superstjerne.

http://www.democracynow.org/article.pl?sid=04/07/28/1313225

Anonym sagde ...

Ellers har jeg også det pågældende program hvor han er medvirker.

Jarl