6.11.05

Election day update

På tirsdag (den 8. november) går millioner af amerikanere til stemmeurnerne i hele landet. Her er mine forudsigelser hvordan det går.

Virginia - Guvernør: Årets tætteste og mest fulgte valg har været mellem Lt. Governor Tim Kaine (D) og AG Jerry Kilgore (R) . Kilgore har ført i meningsmålingerne hele året, men et hårdt angreb på Kaines modstand mod dødsstraf der viste sig at backfire totalt har Kaine overtaget momentum og føringen i meningsmålingerne. Valget forventes dog at blive super tæt og mon ikke begge kandidater har deres advokater i baghånden. Siden 1977 har vinderen af valget altid været fra det modsatte parti af den siddende præsident.
Vinder: Tim Kaine

New Jersey - Guvernør: De to multimillionærer Sen. Jon Corzine (D) og tidligere Borgmester Doug Forrester (R) har brugt rigtig mange millioner dollars på deres kampagner, men hele tiden med Corzine i spidsen i meningsmålingerne.
Vinder: Jon Corzine

New York – Borgmester: Det bliver fire sejre i træk for republikanerne i The Big Apple for første gang i historien. Den populære borgmester Michael Bloomberg har brugt en lille portion af sin enorme personlige formue på at skabe sig en 30 % føring i meningsmålingerne over sin demokratiske modstander Freddy Ferrer. Spørgsmålet er ikke længere om Bloomberg vinder, men om hvor meget han vinder med.
Vinder: Michael Bloomberg

Detroit, Michigan – Borgmester: Motor City er en by i forfald og borgmesteren i USA’s 11. største by, demokraten Kwame Kilpatrick, har været ramt af en række skandaler der bl.a. har involveret strippere til fester i borgmesterboligen, overforbrug af repræsentationskontoen og regulært misbrug af byens penge. Desuden har han været ude af stand til at vende den negative udvikling som plager byen. Hans modstander er den demokratiske vice-borgmester Freeman Hendrix slog Kilpatrick med 10 % i primærvalget og valget forventes ikke at blive tæt.
Vinder: Freeman Hendrix

San Diego, Californien – Borgmester: Valget står mellem byrådsmedlem Donna Frye (D), surferudstyrsbutiksejer, og en tidligere chef for San Diego Politi, Jerry Sander (R). I april gik borgmester Dick Murphy (R) af efter nogle korruptionsanklager og to dage senere måtte hans afløser træde tilbage fordi han blev dømt for at have modtaget bestikkelse af en stripklub-ejer. San Diego har ikke valgt demokratisk borgmester i 15 år og lidt tyder på at det sker denne gang.
Vinder: Jerry Sander

Der er også valg til borgmesterposten og byråd i Atlanta, Boston, Buffalo (NY) Cleveland (OH), Houston, Minneapolis, Pittsburgh, Rochester (NY), Seattle og St. Paul, MN. Langt de fleste steder er der valg mellem to demokrater eller mellem en demokrat og en nærmest chanceløs republikaner. Det skyldes naturligvis ikke at demokraterne er ”on the roll”, men at det er i disse mere eller mindre anonyme storbyer at de demokratiske vælgere bor.

Ingen kommentarer: