23.11.05

Mark Warner er førsteudfordrer til Hillary

Der skal ikke være tvivl om at der hos denne blogger er stor sympati og opbakning til et muligt Evan Bayh kandidatur i 2008, men med Tim Kaines sejr i Virginia er der ingen tvivl om at alt Buzz i øjeblikket er centreret omkring den tidligere Guvernør Mark Warner som den der måske kan fravriste Hillary retten til at blive tampet af en McCain-Graham ticket.

Her er to klokkeklare indikationer på at Mark Warner er en meget seriøs kandidat til præsidentvalget, dels et besøg i sidste uge til New Hampshire hvor han talte med lokale partiaktivister, nummer to, han har lanceret sin egen PAC – Forward Together - som er en måde hvor man kan fundraise og føre kampagne uden at være underlagt de føderale valgkampsrestriktioner.

Siden han blev valgt til guvernør i 2001 har hans profil og imponerende resultater gjort ham umådelig populær. Virginia blev i en undersøgelse tidligere på året kåret som den bedste styrede stat af de 50 (foran Utah?). Han scorede i sin næstsidste måned på kontoret i Richmond en approval rating på 64 % i en stat som ellers har været stensikkert i den republikanske kolonne siden ’68.

Mark Warner er 50 år gammel, født i en anden ”red state”, Indiana, og har en universitetsgrad fra George Washington University og en juridisk eksamen fra Harvard Law School.
Efter uddannelsen i 1980 gik han to gange fallit med egne firmaer inden han blev rigtig rig med mobiltelefonselskabet Nextel (der i dag er USAs tredjestørste mobilselskab), siden da har han haft et firma der investerede i nystartede teknologivirksomheder og det er han ikke blevet mindre velhavende af. Wikipedia angiver formuen til at være på omkring 200 millioner dollars (eller som Borgmester Bloomberg i New York vil betegne ham – middelklasse!).

Han blev for alvor politisk involveret i slutningen af 80’erne da han som formand for demokraterne i Virginia var med til at få valgt Doug Wilder til guvernør. Wilder er den hidtil eneste sorte guvernør i Virginias historie. I 1996 forsøgte han at unseate Senator John Warner (R-VA) uden held, de to er i øvrigt ikke i familie med hinanden.

Hvis Mark Warner bliver præsident vil han blive den første der bliver valgt fra Virginia siden James Monroe blev genvalgt i 1820 (John Tyler blev præsident i 1841 efter at Harrison døde men han blev aldrig valgt).

Ingen kommentarer: