14.11.05

Time: De fem bedste guvernører

Time Magazine har lavet en Top 5 over de fem bedste guvernører. Artiklen i Time peger på at der i denne gruppe er en med samme politiske talent som Bill Clinton, men at der er tale om fem dygtige og hårdarbejdende politikere der kan deres håndværk. Hvorfor det netop er de fem kan man læse her i artiklen.

De fem er republikanerne Mike Huckabee fra Arkansas og Kenny Guinn fra Nevada, der er tre demokrater Janet Napolitano fra Arizona, Kathleen Sebelius fra Kansas og endelig Mark Warner der er guvernør i Virginia i halvanden måned endnu.

Hvis man skal sige noget mere generelt om de fem er det er de alle er valgt i stater hvor det modsatte parti står stærkt og hvor evnen til at få samarbejdet til at fungere er meget vigtigt, de kommer også alle sammen fra forholdsvis små stater.

Af de fem er to potentielle præsidentkandidater i 2008, Huckabee er en dark horse i spillet om at blive den republikanske kandidat og Warner blev med Tim Kaines sejr i Virginia løftet op som den primære udfordrer eller alternativ til Sen. Hillary Clinton fra New York.

Skulle jeg nævne en bobler til listen ville jeg pege på North Dakotas meget populære guvernør John Hoeven (R) som på trods af statens store problemer med fraflytning har haft overskud på budgetterne, har holdt skatterne i ro og samtidig investeret i uddannelse, bl.a. ved at hæve lærernes løn.

Jeg har vist tidligere nævnt at Huckabee og Bill Clinton begge er født i den lille by Hope i det sydvestlige Arkansas, men begge har også en stor passion for musik. Clinton er jo som de fleste er bekendt en ganse habil saxofonspiller, mens Huckabee både spiller guitar og bas.

Huckabee har desuden skrevet en slankebog efter han tabte sig 60 kg (hvilket jo er denne bloggers totale vægt).



IT-nørd, multimillionær og måske kommende præsidentkandidat.

Guvernør Mark Warner er sammen med Barack Obama et godt bud på fremtidens demokrat.

Ingen kommentarer: