28.7.05

McCains Straight Talk Express kører igen

Efter otte år i garagen har Senator John McCain (R-AZ) genoplivet sin PAC (Political Action Committee) der gør ham i stand til at fundraise penge og lave kampagneaktiviteter. Det skriver hjemmesiden azcentral.com.
For otte år siden havde McCain stor succes med The Straight Talk Express, navnet på hans kampagnebus (der ses her øverst til venstre) til valgkampen om den republikanske nominering.

John McCain siger selv at han vil vente til efter valget i 2006 med at offentliggøre om han kandidat, men det er der forhåbentlig ingen der hopper på, McCain vil gerne være præsident og det skal The Straight Talk Express PAC’en hjælpe på.

Meningsmålinger viser, i følge Assiciated Press, at McCain i øjeblikket er favoritten i det republikanske felt, men tre år er rigtig lang tid - også i amerikansk politik. Den lokale avis i Arizona, The Republic, har lavet en special om ørkenstatens ynglingspolitikers mulige forsøg på at blive nomineret.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har 2 spørgsmål.

Du skriver at han for otte år siden havde succes med "The Straight Talk Express" til valgkampen om den republikanske nominering. Men var det ikke i 2000, at han tabte primærvalget til Bush?

Selv om han fører nu, hvordan ser du så han chancer for at vinde? Han har jo tabt en gang. Og når kampen om den republikanske nominering rigtig går i gang, hvem vil så satse på en taber?

/Sune

Bruselius sagde ...

Godt nyt! John McCain er tilbage.

Hvis jeg var tvunget til absolut at skulle fortrække en republikaner i førersædet, så ville det uden tvivl være McCain. Og nej - ikke bare pga. hans gennemførelse af "The Muhammad Ali Boxing Reform Act" sammen med Richard Bryan.

Men The Straight Talk Express var sgu' et forfriskende pust i amerikansk politik, især fordi McCain tilsyneladende virkede bedøvende ligeglad med meningsmålinger mens han talte for at reformere alt ligefra uddannelse til militær.

Man vil kunne forvente en fortsat pro-aktiv udenrigspolitik med McCain i spidsen.

Og så er manden selvfølgelig i mod fri abort.

Men alt i alt ville han slet, slet ikke være den værste republikaner i det fremtidige førersæde.

Garby sagde ...

Til Sune, jo det var i 2000 at McCain tabte til Bush, men hans profil er siden blevet skærpet og han er oppe imod et felt af kandidater som er tyndt og hvor han er den eneste der virkelig skiller sig ud.

Nu har det republikanske parti jo før nominieret "tabere" til præsidentposten, Nixon tabte til Kennedy, men blev genopstillet i '68. George H.W. Bush tabte til Reagan, men blev opstillet i '88.

John McCain er et fyrtårn ved siden af farveløse kandidater som Sam Brownback, George Allen, Bill Frist og Mitt Romney.

Til bruselius - jeg er helt enig, McCain i spidsen for den frie verden er ikke det værste der kan ske efter otte år med Bush.