27.7.05

San Diego fik ny borgmester

Det er ikke meget mere end et halvt år siden at borgmester Dick Murphy (R) blev genvalgt som borgmester i det californiske solskinsparadis San Diego, men han trådte tilbage i utide da byen er i gang med at blive undersøgt af myndighederne pga. enorme underskud på pensionskontoen (der tales om et beløb i omegnen af 1.4 milliarder dollars) og en mulig bankerot.

Derfor var der indkaldt til et Special Election og San Diegos nye borgmester er 53 år gamle Donna Frye (D), der ejer en surferbutik. Hun fik 43,3 % af stemmerne og slog sin nærmeste konkurrent, en tidligere politichef, Jerry Sanders, der kun fik 27 % af stemmerne. De øvrige stemmer blev fordelt mellem otte andre kandidater.

Det var en fordel for Donna Frye, der har været medlem af byrådet i San Diego, at hun var den eneste kvinde og den eneste demokrat på listen.

San Diego er med sine 1.3 millioner indbyggere, USA’s syvendestørste by og er desuden havneby for den amerikanske stillehavsflåde og dermed de to hangarskibe USS Nimitz og USS Ronald Reagan. Med en stor andel af byens befolkning der arbejder i forsvaret er San Diego lidt mere konservativ end det øvrige Californien (dvs mere lig resten af landet).

Ingen kommentarer: