21.7.05

VA: Guvernør Warner foran Senator Allen

Januar 2006 ender Mark Warners fireårige periode som guvernør i The Old Dominion state. Men Warner behøver ikke at frygte arbejdsløshed lige foreløbig. En meningsmåling fra Rasmussen Reports giver den 50 årige guvernør et forspring på 48-44 % i et hypotetisk opgør med Senator George Allen (R-VA).

Begge mænd, der her ses sammen på billedet med den fantastiske kvalitet til venstre, har udtrykt interesse for et muligt præsidentkandidatur, men især den hovedrige Warner, der har tjent sin formue i IT-branchen, må overveje om han har en chance for at slå stærke kandidater som Clinton og Bayh.

For George Allen Jr., søn af en tidligere Washinton Redskins head coach, er 2006-valget et must-win hvis han vil bevare sin status som topkandidat til den republikanske nominering. Republikanerne nominerer ikke en tidligere sydstatssenator der taber en stat hvor der er dobbelt så mange registrerede republikanere som demokrater.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, ja, ingen tvivl om, at Warner er populær i Virginia. Han har været en særdeles handlekraftig guvernør med appel til redneck-vælgere i den sydvestlige del af staten.

Problemet er, at ingen er i tvivl om at Warner vil være præsident i 08. Han har flere gange besøgt tidlige primærvalgstater som Iowa og New Hampshire og ikke lagt megen skjul på sine præsidentielle ambitioner.

Hvordan vil han nu med nogen som helst troværdighed kunne stille op til senatet næste år med et løfte om at "afsone" seks år på Capitol Hill som Virginias præsentant i senatet? Glem det. Ganske vist er det også sansynligt at Allen stiller op i 08, men han er da i det mindste incumbent ligesom han har gået stille med dørerne i forhold til sine præsidentielle ambitioner.

Derfor: Jeg vil gerne væde en kasseøl eller en stribe Van Oosten på Toga på, at Warner ikke er kandidat til senatet i 2006.

Vh
Uffe