5.7.05

Hispanic i Højesteret

Efter 24 år som højesteretsdommer har Sandra Day O' Connor, 75, valgt at træde tilbage. O' Connor der er moderat konservativ, tidligere statssenator i Arizona, blev udpeget af Præsident Reagan i 1981 forventes efter al sandsynlighed at blive afløst af justitsminister Al Gonzalez (R-TX).

Al Gonzalez, en loyal Bush-støtte, afløste i foråret 2005 den meget upopulære John Ashcroft (R-MO) som justitsminister og inden da havde han fungeret som advokat (counsel) for det Hvide Hus. Inden da var han højesteretsdommer i Texas, udpeget af Bush og fra 1997 til 1999 Secretary of State i The Lone Star State.

Hvis han bliver godkendt kan han blive den første med latinamerikansk baggrund til at sætte sig i højesteret. Al Gonzalez regnes af de fleste for at være moderat og det forventes at Demokraterne vil regne ham som et mindre onde og derfor ikke vil opstruere hans godkendelse ligesom man har gjort med John Bolton.

3 kommentarer:

Kasper sagde ...

Men hvad med de ultra-konservative Republikanere? Frygter de ikke, at deres håb om fx at ændre på abortreglerne, kan gå i glemmebogen, hvis han bliver udnævnt? Og vil det i givet fald kunne tænkes, at de vil forsøge at obstruere?

Og hvorfor forsøger Bush ikke at udnævne en person, der er mere på linje med ham selv på disse moral issues?

Garby sagde ...

De ultrakonservative er ikke rigtig i stand til at gøre modstand, de fleste republikanere i Senatet er moderate og har ingen interesse i et nyt slagsmål om udnævnelsen.

Der er konservative grupper der sikkert vil mene at Gonzalez ikke er konservativ, pro-life nok, men det gør det vel kun nemmere at få ham confirmed af Senatet.

Al Gonzalez har været en del af Præsident Bushs politiske netværk i næsten 10 år og det tror jeg måske vejer tungere end de andre hensyn - det er ikke fordi at Gonzalez er en atheist, treehugging, eastcoast liberal.

Garby sagde ...

En kommentar om den sag kan i øvrigt læses her: http://www.realclearpolitics.com/Commentary/com-7_5_05_MB.html