12.7.05

Demokraterne bør se mod syd i 2008

Avisen Winston-Salem Journal i Guvernør Mike Easley ind som en potientiel kandidat til præsidentvalget.

Gov. Easley, 54, blev valgt i 2000 og genvalgt i 2004 på trods af store sejr til Bush i begge tilfælde. Der er dobbelt så mange registrede republikanere som demokrater i The Tar Heel State.

Naturligvis er enhver populær demokratisk sydstatsguvernør altid et emne som præsidentkandidat. Demokraterne har ikke vundet et præsidentvalg med andet siden 1964 da Præsident Lyndon B. Johnson fra Texas slog Senator Barry Goldwater fra Arizona.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

David, tak for din fantastiske blog, der altid er spændende læsning.

Men kig mod vest i stedet for mod syd. Tør man anbefale denne udmærkede artikel til dine læsere?

http://www.ndol.org/ndol_ci.cfm?kaid=127&subid=171&contentid=253055

Groft skåret er konklusionen: (som formentlig også kommer til at præge demokraternes kampagne og kaldes 'The Heartland Strategy'): Go west. Det er Ohio, Missouri, Iowa, New Mexico, Colorado og deslige det handler om. Stater, hvor folk har knap så meget knald i låget som nede sydpå. Hvor solide amerikanske værdier og alt det der betyder noget, men det ikke udmønter sig i decideret fundamentalisme som i en række sydstater.

Jeg tror ikke på strategien med en sydstatsguvernør, der normalt argumenteres med "Jamen, Bill Clinton og Jimmy Carter er det eneste der har vundet siden Vietnamkrigen, altså må vi vælge en eller anden NRA card-carryin', born-again redneck som vores kandidat. Den slags billige fif gennemskuer vælgere - også amerikanere!

Drop sydsstatsguvernøren. Tag en anden. En, der kan begejstre folk ved et budskab andet end at George W. er en idiot. En der kan få byboere i Cincinatti, Cleveland, St. Louis, Las Vegas & Denver til stemmeurnerne.

Med andre ord: Hillary!

Check i øvrigt:
http://www.westerndemocrat.com/


Vh
Kristian