22.7.05

UT: Senatskandidat med danske rødder og uden chancer

Navnet Pete Ashdown klinger ikke dansk, men ikke desto mindre har den 38 årige IT-millionær en dansk mor, der udvandrede under 2. verdenskrig.

Pete Ashdown, grundlægger af internetudbyderen Xmission, er ude i et opgør der virker umuligt. Han vil være demokratisk senator for Utah i stedet for veteranen Senator Orrin G. Hatch (R-UT). The Beehive State som Utah kaldes, betragtes af de fleste som den mest sikre republikanske stat i Unionen, og et stille bud fra mig vil være at Ashdown har større muligheder for at slå Neil Armstrong i kapløbet om at blive den første mand på månen, end at slå Orrin Hatch..

At Pete Ashdown ikke er en helt almindelig kandidat er en underdrivelse, ifølge magasinet Salt Lake City Weekly er han trekkie (fan af den fremragende TV-serie/film/religion/kult Star Trek) rejste i 1998 til 50 års jubilæum for at fejre 50 året for Roswell og i sine unge dage introducerede han ørkenstaten for technomusik, som han importerede fra udlandet, og optrådte med under navnet DJ XDZebra.

Ashdown går til valg på folkelige emner som patentrettigheder, copyright og afskaffelsen af atomvåben.

Ingen kommentarer: