12.8.05

PV08: McCain har stort forspring i NH og MA

Selv om der er længe til primærvalget om at blive partiernes kandidat til præsidentposten er de første meningsmålinger allerede kommet og tallene er positive for én kandidat, senator John McCain (R-AZ). Han står i følge American Research Group til 39 % i New Hampshire, staten der er nummer to i primærvalgskalenderen efter Iowa, langt foran tidligere formand for Repræsentanternes Hus, kongresmedlem Newt Gingrich (R-GA) der står til 14 %. Sort ser der ud for Bill Frist (R-TN) og George Allen (R-VA) der står til henholdsvis 5 og 1 procent.
Det er specielt blandt ikke-registrede republikanere at McCain har opbakning, næsten halvdelen af de adspurgte i den kategori støtter Arizona-senatoren.

I Massachusetts, der normalt stemmer på Super Tuesday sammen med ca. 10 andre stater, er der også gode nyheder for McCain, her står han til 46 % mod den lokale guvernør Mitt Romney der står til 22. I Massachusetts (hvor kun 14 % vælgerne er registrede republikanere) ser der endnu værre ud for Frist og Allen, flertalslederen får 1 % og der er ingen stemmer til Allen.

Ingen kommentarer: