8.8.05

Pataki og Schwarzenegger tætte på at stoppe

Rygterne sender to af de mest højtprofilerede republikanske guvernører ud i mørket. Begge tilhører den moderate fløj af de republikanske parti og begge er valgt i to stater hvor republikanere er i mindretal. Der er tale om Kal-eee-fornia Guvernør Arnold ”The Governator” Schwarzenegger og New Yorks George Pataki, der her ses sammen - det er The Governator i midten og Pataki til højre.

Pataki har været guvernør i The Empire State siden han i 1994 overraskende slog Mario Cuomo, og han blev genvalgt i både med ’98 og 2002 med sejre på henholdsvis 21 og 16 %.
Nu er det slut for Pataki der ikke kan finde anden udvej, hvis han vil bevare sin ubesejrede status, end at droppe et valg mod den demokratiske statsanklager Elliot Spitzer, der i øjeblikket har en føring på omkring 10 % i meningsmålingerne.

Republikanerne i NY er nu ude og fiske efter en anden kandidat der kan stille op mod Spitzer, men den eneste der har gennemslagskraft hos new yorkerne (både upstate og i The Big Apple) er den tidligere borgmester Rudy Guiliani. Han virker imidlertid ikke særlig interesseret i at flytte til delstatshovedstaden i Albany.

Det er også dårlige meningsmålinger der kan blive enden på The Governator. Efter kun halvandet år i førersædet i den stat som den østrigske superstjerne har givet nyt navn. Problemer har der været nok af, ikke mindst fordi delstatsparlamentet i Sacramento er proppet med demokrater, der gerne vil fotograferes sammen med Arnie, men som lige fra starten har modarbejdet hans politik.

Rygtet bliver yderligere bakket op af at Arnold endnu ikke er begyndt at samle penge sammen til sin valgkamp. Uden ham vil republikanerne nok få svært ved at vinde i en stat fyldt med hispanics, homoer og hightech industri (tre grupper som traditionelt støtter demokraterne).

Ingen kommentarer: