24.8.05

CA: Mange håbefulde kandidater i Orange County

Det er nogle måneder siden at Præsident Bush gjorde Kongresmedlem Chris Cox (R-CA) til leder af The Securities and Exchange Commision, den institution der siden 30’erne har overvåget den amerikanske handel med værdipapirer.

Det efterlod hans plads i Repræsentanternes Hus åben og indtil videre har mere end 20 kandidater meldt sig på banen som kongresmedlem for det 48. kongresdistrikt der dækker en del af det stenrige Orange County sydfor Los Angeles.
Kandidatfeltet dækker 12 republikanere, 4 demokrater og fem kandidater fra mindre partier som nu mødes i et ”jungleprimary”, alle kandidaterne mod hinanden og hvis ingen får 50 % går de kandidater fra hvert parti der har fået flest stemmer videre til en ny valgrunde.

Distriktet er hardcore republican, vælgerne er for rige og for hvide til at der er nogen tvivl om at det fortsat er en republikaner. Statssenator John Campbell og tidligere Assemblywoman Marilyn Brewer er favoritter, de har hver samlet mere end 500.000 $ sammen.
John Campbell der er den mere konservative af de to er blevet endorsed af Guvernør Schwarzenegger og den gruppe af republikanske kongresmedlemmer der står bag The Governator, mens Brewer er blevet anbefalet af ingen ringere end Senator John McCain fra Arizona.

Fans af serien West Wing vil naturligvis spørge sig selv om Orange County ikke er det 47th district (som jo var der hvor Sam Seaborn forsøgte at blive valgt til kongressen) og jo det er det også, men der er blevet rykket rundt så det 47. nu er et majority-minority district repræsenteret af Kongresmedlem Loretta Sanchez og det 48. er det der dækker Newport Beach, Laguna Hills og andre steder hvor man flytter hen når man bliver for rig til Beverly Hills.
Orange County har med sine 2.8 millioner de fleste af Californiens kongresmedlemmer i 40’erne (40, 42, 44, 46, 47 og 48) og det er kun det 47. der har valgt en demokrat.

Ingen kommentarer: