1.8.05

Portræt af Senator Harry Reid (D-NV)

Han var relativt ukendt udenfor ørkenstaten Nevada da han overraskende måtte træde til som leder af den demokratiske gruppe af Senatet.

Overraskende fordi få demokrater havde regnet med at Minority Leader Tom Daschle (D-SD) ville tabe til John Thune – men det gjorde han og derfor måtte Senator Harry Reid (D-NV), der havde fungeret som Daschles højre hånd i rollen som Minority Whip, træde i hans sted og han har med succes holdt sammen på eller undgået for meget ballade i den brogede forsamling der politisk strækker sig fra venstre med Ted Kennedy og John Kerry fra Massachusetts til Mary Landriueu, Louisiana, Evan Bayh, Indiana og Ben Nelson fra Nebraska.

En veteran der første gang blev valgt til kongressen i 1983 og blev forfremmet til Senatet i 1987, hvor han efterfulgte republikaneren Paul Laxalt, og siden har han arbejdet sig til respekt fra både politiske medspillere og modspillere, og ikke mindst vælgerne i The Silver State som i 2004 genvalgte Reid med 61 % mod 35 %, samtidig med at de gav statens 5 stemmer i The Electoral College til George W. Bush, 51 % - 48 %. Reid fik næsten 100.000 flere stemmer end John Kerry.

Harry Reid, der politisk kan betegnes som moderat konservativ, han er bl.a. modstander af abort, bor stadigvæk i den lille mineby Searchlight hvor han blev født for snart 66 år siden, byen med knap 600 indbyggere ligger en times kørsel fra Las Vegas og Harry Reid kaldes derfor ofte ”The Senator from Searchlight”.

Harry Reid er kendt for at sige tingene lige ud, men gik efter manges mening over grænsen, og han måtte undskylde for at han sagde om Præsident George W. Bush at "The man's father is a wonderful human being. I think this guy is a loser.".

Læs et portræt og interview i The New Yorker om en af de senatorer som 100 % sikkert ikke er kandidat til posten som præsident for De Forende Stater. En af grundene kunne være at Senator Reid er mormon og de er ikke så populære blandt de andre kristne retninger.

Ingen kommentarer: