17.8.05

NV: Topembedsmand går fra republikanerne til demokraterne


Greg Bortolin har i de sidste fire år været pressechef for Nevadas republikanske guvernør Kenny Guinn, der ikke kan stille op igen. Det job har han valgt at skifte ud med et job i kampagnestaben hos Jim Gibson. En demokratisk borgmester fra den hurtigst voksende by med mere end 150.000 indbygger, Henderson en forstad til Las Vegas.

Det har fået spekulationerne til at rulle om at Guvernør Guinn muligvis vil endorse Gibson, fordi den eneste republikanske kandidat, kongresmedlem Jim Gibbons.
Der er dog det lille problem at guvernørens og kongresmedlemmet indbyrdes forhold umiddelbart kan karakteriseres som fjendtligt, hvilket har fået guvernøren til aktivt at søge efter andre republikanske kandidater end Gibbons.

Hvis Guinn anbefaler Gibson vil det give demokraten en stor fordel, Guinn er en populær guvernør der sidste gang blev genvalgt med 68 %. At det så kan forvirre vælgerne hvem af de to kandidater, Gibson eller Gibbons, der er hvem vil ikke undre, hvem der så drager fordel af det, er nok endnu sværere at forudse.

Borgmester Gibson er dog ikke alene om at søge den demokratiske nominering, Statssenator Dina Titus (D-Las Vegas) har allerede annonceret at hun vil stille op og har været ude i og trykke hænder i de landlige områder i staten.
Også statens Speaker Richard Perkins (D-Henderson) har udtrykt interesse.

Ingen af kandidaterne har offentliggjort noget ønske om at forbyde spil om penge i staten:-)

Ingen kommentarer: