16.3.06

Senator fik flere penge fra Jomfruøerne end fra hjemstat

Idahos senator Mike Crapo (R) modtog sidste år 39.000 $ fra indbyggere på den tidligere danske koloni De vest-Indiske Øer, det der i dag hedder U.S. Virgin Islands. Beløbet er dobbelt så højt som de 20.000 $ som Crapo har modtaget far indbyggerne i sin egen stat. Det skriver Associated Press.
Mike Crapo, senator fra Idaho og håndlanger for U.S. Virgin Islands.

Lobbyister på øerne forsøger at nedsætte det antal dage man skal opholde sig på øerne for at blive regnet for beboer. Naturligvis med det formål at hæve skatteindtægterne fra rige fastlandsamerikanere som har hus på øerne.

Den nuværende lov der er fra 2004 kræver et halvt års bopælspligt før man kan blive regnet som beboer, men regeringen på Virgin Islands ønsker den nedsat til 122 dage.

Mike Crapos talsmand Susan Wheeler havde følgende kommentar til historien: "Han (Crapo, red.) er meget involveret i spørgsmål der handler om staternes ret til selv at bestemme over deres egne affærer." og hun fortsatte med denne kommentar til Idaho State Journal. "Og derfor at territorer også skal have muligheden for at bestemme over skatteregler så de kan fremme erhvervsliv og økonomien."

Ingen kommentarer: