7.3.06

Pensioneringer skaber utryghed for GOP

Med kongresmedlem Bill Thomas (R-Calif.) pensionering er det blevet et samtaleemne at republikanerne mister rigtig mange af deres meget erfarne udvalgsformænd til november.

Udover Thomas, der er formand for Ways and Means, stopper Jim Nussle (R-Iowa) der er formand for Budgetudvalget for at forsøge at blive guvernør i the Hawkeye State, Henry Hyde (R-Ill.) formanden for udenrigsudvalget stopper. Michael Oxley (R-Ohio) formanden for bankudvalget stopper og Jim Kolbe (R-Ariz.) der er formand for et underudvalg til finansudvalget stopper også.

Desuden er der meget tydelige indikationer om at kongresmedlem Sherwood Boehlert (R-N.Y.), formand for forskningsudvalget også vælger at annoncere at han stopper senere på måneden.

Republikanerne valgte i 1994 at indføre en regel der betyder at man kun kan sidde seks år som udvalgsformand, med det formål at undgå magtfuldkommenhed og at give flere medlemmer chancen for et formandskab.

Norman Ornstein, en ekspert i kongressen hos tænketanken siger til USA Today at den regel nu skaber problemer for republikanerne og nu resulterer i en "Accelerering af pensioneringer, ofte blandt de dygtigste medlemmer.".

De mange pensioneringer skaber også et andet problem for republikanerne, de kunne nemlig tyde på at mange medlemmer ikke regner med at der bliver mulighed for at få gennemført noget stort. Redaktøren Stuart Rothenberg fra Rothenberg Political Report siger at "De sidste to år med Bush-administration bliver ikke et godt tidspunkt hvis man vil gøre store, vigtige ting.

Ingen kommentarer: