6.3.06

Jubii, nu starter primærvalgene!

I morgen, tirsdag, begynder årets ”midtvejsvalg” med primærvalgene i Texas.

Morgendagens primærvalg koncentrer sig om tre valg, først og fremmest det demokratiske primærvalg i det 28. kongresdistrikt (se kort) hvor kongresmedlem Henry Cuellar (D) møder tidligere kongresmedlem Ciro Rodriguez (D). Henry Cuellar bliver ofte kaldt præsident Bush ynglingsdemokrat i Repræsentanternes Hus (hvilket måske hænger sammen med at Cuellar endorsede Bush i 2000!) og han er den første demokrat nogensinde der er blevet endorsed af den konservative Club for Growth.
Ciro Rodriguez repræsenterer derfor en mere venstreorienteret eller traditionel demokratisk kurs eller politik end Cuellar. Det er i øvrigt gentagelse af primærvalget fra 2004 hvor Cuellar slog Rodriguez med 58 stemmer!

Der er også lige kamp mellem to tidligere kongresmedlemmer i valget om hvem der skal være demokraternes kandidat til guvernørposten, her mødes Chris Bell (D-Houston) og Bob Gammage (D-Houston) i et valg som på det her tidspunkt kun har kosmetisk betydning. Guvernør Rick Perry (R) ser ud til at cruise imod en storsejr.

Endelig er der opmærksomhed på valget i det 22. kongresdistrikt (se kort) hvor tidligere majority leader Rep. Tom DeLay (R) møder tre mere eller mindre ukendte kandidater. DeLay forventes at vinde, men hvor meget han vinder vil vise hvor mange problemer han har i forhold til valget i november.

Ingen kommentarer: