7.3.06

Magtfuld californisk kongresmedlem stopper

Kongresmedlem Bill Thomas (R-Calif.) (Wiki) valgte igår at meddele at han stopper som kongresmedlem når hans valgperiode, hans 14., udløber til næste vinter. Republikaneren kan ikke fortsætte som formand for Ways and Means Committee (der har ansvaret for at udskrive skat), det mest magtfulde udvalg i Repræsentanternes Hus.

Bill Thomas bliver af mange insidere regnet som et af de klogeste og hårdest arbejdende medlemmer af kongressen, men også en noget kontroversiel person. Han fik en gang kongresbygningens politi til at stoppe et møde for demokraterne i hans udvalg. En sag han senere grædende undskyldte i salen.

Bill Thomas i formandsstolen for Ways and Means.

Thomas støttede aktivt John Boehner som majority leader og han ville derfor ikke have problemer med at få et formandskab for et andet udvalg, men Thomas har åbenbart ment at 28 år i Washington er nok. Til pressemødet i hjembyen Bakersfield valgte Thomas at citere baseballstjernen Sandy Koufax, der valgte at trække sig tilbage på toppen af hans karriere med ordene: ""I could pitch another game, but why?".

Bill Thomas' annoncering sker kun få dage før opstillingsfristen udløber i Californien og det skal nok ses som en hjælpenede hånd til Thomas' udvalgte afløser, minority leader i det californiske delstatsparlament Kevin McCarthy (R), en mangeårig medarbejder for Thomas. Han udfordres højst sandsynlig af statssenator Roy Ashburn der i mange år har kæmpet med Thomas om herredømmet over Bakerfield og omegn.

Distriktet, Californiens 22. (se kort), er et overvejende republikansk distrikt og der forventes ikke at blive meget kamp om pladsen når republikanerne først har fundet deres kandidat.

Ingen kommentarer: