28.3.06

Bushs stabschef trækker sig

Efter 5½ år på posten som præsident Bush nærmeste rådgiver valgte stabschef Andrew Card at trække sig. Card der er den længst siddende stabschef siden Sherman Adams tjente under Eisenhower.

Andrew Card bliver erstattet af budgetdirektør Josh Bolten den 14. april i år.
Præsident Bush på et pressemøde i morges at han havde været tilfreds med Cards, "vise rådgivning, hans ro i krisetider, hans evner, hans integritet og hans utrættelige engagement" og sagde at "han vil altid være min ven.".

Der går allerede rygter om hvad Card nu skal lave. Det ene sender Card hjem til Massachusetts for at forsøge at bliev guvernør. Republikanerne i staten virker opsatte på at finde en anden kandidat end viceguvernør Kathy Healey som i alle meningsmålinger ser ud til få tæsk. Et andet rygte sender også Card til Massachusetts som en del af Mitt Romney for President-kampagnen, det rygte understøttes bl.a. af at flere af Romneys medarbejdere og støtter er aktive i kampen for Romney.

Andrew Card fortæller præsident Bush at et fly er fløjet ind i World Trade Center. De fleste kan nok huske datoen.

Med valget af Josh Bolten som Cards afløser har Bush endnu engang valgt en fra inderkredsen. Administrationen har været beskyldt for at mangle output udefra og det får man ikke med Bolten. Han var vicestabschef i den første periode og blev budgetdirektør da Mitch Daniels forlod stillingen for at blive guvernør i Indiana.

Man skal ikke have set mange afsnit af West Wing for at vide at jobbet som stabschef er det mest indflydelsesrige i Washington og med jobbet følger også en plads i præsidentens kabinet (men sådan en plads havde Bolten i forvejen...).

Josh Bolten, 51, bliver præsident Bush nærmeste rådgiver de næste tre år.

Bolten der er tidligere direktør i finanskoncernen Goldman Sachs, er kendt som en arbejdsnarkoman med sans for detaljen. Han er søn af en tidligere CIA-medarbejder og voksede op i Washington hvor han gik på eliteskolen St. Albans (der hvor alle kongresmedlemmerne og de rige har deres unger og hvor han i dag sidder i skolebestyrelsen sammen med bl.a. Bill Frist) og han er uddannet fra Princeton og Stanford Law School.

Ingen kommentarer: