15.3.06

Ingen kritik af Bush får Feingold op af stolen

Senator Russ Feingold (D-Wis.) (dansk wiki) har stillet et forslag til en udtalelse der i skarpe vendinger kritiserer Bush for ulovlig aflytninger. Udtalelsen kan ses som den amerikanske version af de næser som Folketinget herhjemme uddeler til dem der ikke opfører sig ordentligt.

Feingold sagde følgende den 13. marts da han introducerede sin udtalelse: "The President authorized an illegal program to spy on American citizens on American soil, and then misled Congress and the public about the existence and legality of that program. It is up to this body to reaffirm the rule of law by condemning the President’s actions."

Problemet for Feingold er bare at der ikke rigtig er den store opbakning hos hans demokratiske kolleger til at støtte udtalelsen. På nuværende tidspunkt har kun Tom Harkin (D-Iowa) og Barbara Boxer (D-Calif.) sagt at de ville stemme for udtalelsen.

Den ringe opbakning fik Russ Feingold til at komme med følgende udtalelse, med adresse til ikke mindst de potientielle præsidentkandidater Hillary Clinton, Joe Biden og Evan Bayh, han sagde: "Jeg er bekymret over den tilgang som demokraterne her tager. Ofte går i skjul. Administrationen skal bare nævne krigen mod terror og så løber de i skjul. Hvis der er ikke er en demokrat derude som ikke kan sige: Præsidenten har ingen ret til at lave hans egne love. Hvis der ikke er det ved jeg ikke om den Demokrat er den rigtige kandidat (til præsident i 2008, dtg).

To mulige modkandidater i 2008. Det er Russ Feingold til højre og den anden er den politiker hvis billede oftest optræder på denne blog...

Russ Feingold der er mest kendt for sit samarbejde med John McCain om campaign finance reform arbejder selv aktivt på et muligt 2008-kandidatur. I starten af denne måned ansatte han en medarbejder til at organiserere græsrødderne i primærvalgsstaten Iowa.

Ingen kommentarer: