1.9.05

Virkelighedens West Wing

I den Emmy-vindende tv-serie ”Præsidentens Mænd” er det Josh, Toby og Leo der styrer det Hvide Hus, men hvem er det lige Præsident Bush har til at klare jobbet som leder af Den Frie Verden?

Leo McGarrys job som Chief of Staff bliver i virkeligheden varetaget af Andrew Card, Jr. og ligheden mellem de to er slående, Leo McGarry er tidligere Secretary of Labor mens Andrew Card i ’92-’93 var Secretary of Transportion under George H.W. Bush.
De otte onde år under Clinton brugte Andrew Card i bilindustrien, bl.a. i et job som cheflobbyist for General Motors.
Andrew Card er fra Massachusetts og sad fra ’75 til ’83 i hjemstatens House of Representatives. Han har en ingeniøruddannelse fra University of South Carolina.

Josh Lyman er Leo McGarrys vicestabschef med ansvar for politik, Deputy Chief of Staff for Political Affairs hedder Karl Christian Rove, blandt andet kaldet ”Bush’s Hjerne”. Karl Rove er college-dropout fra University of Utah som siden slutningen af 60’erne har arbejdet med at vælge republikanere. Karl Rove droppede ud af college for at flytte til Washington D.C. hvor han først var ”forbundssekretær” og siden ”forbundsformand” for det republikanske pendant til Frit Forum – College Republicans.

Tobias Ziegler har ansvaret for den overordnede kommunikationsstrategi som Director of Communications, et job som Dan Bartlett fra Texas varetager. Bartlett har hjemme i Texas arbejdet for Karl Rove bl.a. med at få valgt George W. Bush til både guvernør og præsident.

Få kan styre de blodtørstige journalister i det Hvide Hus’ pressekorps som Claudia Jean Cregg fra Mason i Ohio, virkelighedens Press Secretary hedder Scott McClellan og er fra Austin, Texas. Her var han tre gange kampagnechef for sin mor, Texas Comptroller Carole Keeton Strayhorn og det var i den funktion at han blev opdaget af Bush’ daværende kommunikationschef Karen Hughes. Scott McClellan har været pressesekretær siden 2003 hvor han afløste Ari Fleischer.

Charlie Young, Præsident Bartlets link til virkeligheden og uundværlige personlige assistent hedder Blake Gottesman og han er nok ikke halvt så sej som Charlie og har nok heller ikke været kæreste med en af Bush’s døtre!

Det Hvide Hus vil ikke være sig selv uden The Chairman of the Joint Chiefs of Staff, i West Wing er det Admiral Fitzwallace, men chefen for de væbnede styrker hedder Richard Myers fra Missouri der er fra U.S. Airforce.

2 kommentarer:

Kasper sagde ...

Fed oversigt - og vi glæder os jo alle til 7. sæson begynder... alt for meget!

Anonym sagde ...

Super indlæg - mange tak