1.9.05

Hjælp og sympati fra hele USA

” En katastrofe uden fortilfælde. Ødelæggelserne af New Orleans og områderne i den sydøstlige del af Louisiana er svære at beskrive med ord.” sagde Sen. Mary Landrieu (D-LA) efter at hun havde set dem fra helikopter. Katastrofen i Dixieland har fået kampen om at få Dommer Roberts godkendt og skubbet krigen i Irak og de 10 forkølede krigsmodstandere foran Bush' ranch i Texas lidt i baggrunden.

Ved en fælles pressekonference i Washington D.C. sagde Majority Leader Sen. Bill Frist (R-TN) og Formanden for Repræsentanternes Hus Rep. Dennis Hastert (R-IL) følgende, ”Vores tanker og bønner er med befolkningen i Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida som er blevet så alvorligt ramt af orkanen Katrina. Tusinder har set deres liv blevet revet op ved roden og i tragiske tilfælde gået tabt, på grund af denne naturkatastrofe uden fortilfælde. Vi vil ikke stoppe vores indsats før alle der er blevet ramt af denne ulykke har fået den nødvendige assistance.”

Også guvernørerne fra nabostaterne har været ude og tilbyde deres assistance, Guvernør Bob Riley (R-AL) har åbnet alle statens 22 parker (det er ikke sådan nogle små byparker med et springvand og 6 bænke) hvor der skal være trailerparks til de evakuerede. Han siger i en pressemeddelelse at ”Naturkatastrofer anerkender ikke statsgrænser på et kort. Dette er en regional katastrofe og i Alabama gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe borgerne der lider både i vores stat og i hele regionen.”

Guvernør Mike Huckabee (R-AR) sagde ikke så meget ”På grund af oversvømmelserne, specielt i New Orleans, vil mange af de evakuerede være her i uge måske måneder. Vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for at gøre livet nemmere for disse mennesker.” i stedet udkommanderede han 800 mand fra Arkansas' nationalgarde til at tage til New Orleans og bekæmpe vandmasserne. Han regnede med at der var ca. 1000 flygtninge i staten.

Fra en stat der også kender en smule til store katastrofer var der masser af sympati, Sen. Hillary Clinton (D-NY) sagde i en kort pressemeddelelse hvor hun også opfordrede til at donere til Røde Kors at ”New Yorkerne vil aldrig glemme den generøsitet der tilfaldt New York City i nødens stund for fire år siden, ej heller den enorme forskel det gjorde for vores indsats med at tilpasse os og genopbygge byen i tragediens skygge.
I dag sender vi vores tanker og bønner til dem der er blevet ramt af denne katastrofe og jeg vil opfordre alle New Yorkere om at bidrage med hvad de kan til Røde Kors eller andre organisationer der hjælper med nødhjælpsarbejdet.”

Ingen kommentarer: