8.9.05

Bush nominerer Roberts Højesteretspræsident

På det Hvide Hus' hjemmeside kunne man i forgårs, 6. september, kort læse:

"Nominate Sent to the Senate:

John G. Roberts, Jr., of Maryland, to be Chief Justice of the United States, vice William H. Rehnquist, deceased."

Dermed stoppede alle spekulation om hvem der skal være USA's øverste dommer, Roberts forventes at blive godkendt uden problemer af Senatet. Nok er Roberts en konservativ dommer, men det var Rehnquist også så på den måde er der ikke nogen forandring i domstolens politiske observans. Hvis ingen katastrofer indtræder vil Sneatet stemme enten d. 29 eller 30. september og derefter vil John G. Roberts, Jr. kunne aflægge sin ed.

Der er så ikke fundet nogen afløser for Dommer Sandra Day O' Connor, og set i lyset af den meget blandede opfattelse af Bush' håndtering af katastrofen i Louisiana, Mississippi og Alabama kan det blive et større slag. Indflydelsesrige senatorer som Arlen Spector (R-PA), John Cornyn (R-TX) og K.B. Hutchinson (R-TX) har offentligt opfordret Bush til at finde en kvinde til at afløse O' Connor, en idé som Sen. Orrin G. Hatch (R-UT) synes er noget pjat, Præsident Bush skal nominerer den bedste kandidat uansat køn eller race.

Jeg synes at Præsident Bush skal nominere en dommer som repræsentere hans politiske filosofi, ikke fordi jeg er enig, men fordi demokraterne må acceptere at de kun har haft præsidentposten i otte ud af de sidste 25 år.
Forfatningen byder præsidenten at nominere en kandidat, ikke at opretholde en politisk konstellation i Højesteret der ikke gengiver vælgernes dom gennem snart 35 år. Hvis demokraterne ønskede sig nogen mere liberale dommere kunne de lade være med at nominere dårlige præsidentkandidater som McGovern, Mondale og Kerry, og i stedet finde nogen der kunne vinde.

Hvis man er yderligere interesseret i debatten om Højesteret vil jeg anbefale http://www.sctnomination.com/blog/.

Ingen kommentarer: