8.9.05

MO: Tæt løb i The Show-me State

I 2004 tabte State Auditor Claire McCaskill (D) et meget tæt valg om guvørnørposten i Missouri til daværende Secretary of State Matt Blunt (R). Nu er hun førsteudfordrer til Sen. Jim Talent (R) i 2006. En meningsmåling fra Rasmussen Report viser at de to ligger helt lige, 46 % står hver af dem til at få. Talents seneste approval rating, 48 % for, 39 % imod er ikke godt for ham.

McCaskill overraskende store opbakning er positive nyheder for demokraterne som har haft det svært i Missouri. Siden afdøde Mel Carnahan (D) i 2000 slog Sen. John Ashcroft (R) har republikanerne vundet de fleste valg på delstatsplan. Daværende kongresmedlem Jim Talent (R) blev valgt i 2002 de han slog Jean Carnahan (D), enken til den afdøde som var blevet udpeget af guvernøren til at erstatte sin husbond.

McCaskill og Talent er ikke ukendt med hinanden, De blev begge valgt til Repræsentanternes Hus i Missouri i 1983, McCaskill frem til '88 hvor hun blev valgt distriktsanklager, Talent fortsatte frem til '92, året hvor han blev valgt til Kongressen.

I 2004 slog McCaskill hidtil uset daværende Guvernør Bob Holden (D) i det demokratiske primærvalg, det var første gang at en siddende guvernør tabte et primærvalg i Missouris historie.

Ingen kommentarer: