15.9.05

Støtte til Bush koster borgmesterpost

I 2004 gav borgmester Randy Kelly (D) sin støtte til Præsident Bush og det har gjort ham aldeles upopulær hos demokraterne i St. Paul, Minnesota. Borgmester Kelly tabte i forgårs et såkaldt non-partisan primærvalg til det demokratiske byrådsmedlem Chris Coleman. Resultatet: Coleman: 52 %, Kelly: 27 % og Elizabeth Dickinson (Green Party): 19 %.
Non-partisan primærvalg betyder i praksis alle stiller op alle mod alle og de to der får flest stemmer går videre til anden valgrunde – uanset deres partitilhørsforhold.

De to vil nu møde hinanden ved valget til november, hvor Coleman må anses som favorit, men Kelly har ikke tabt endnu – hans forgænger var republikaneren Norm Coleman der i dag er den ene af Minnesotas Senatorer i Washington. I 2001 tabte Kelly også primærvalget med 3 % og vandt så ”general election” med 403 stemmer.

I den anden af de to ”tvillingebyer”, Minneapolis, vandt borgmester R.T. Rybak (D) komfortabelt over et amtsrådsmedlem, Peter McLaughlin (D) med 44 % mod 35, også her skal de to ud i en anden valgrunde til november.

Borgmester Kelly ses her til et valgmøde sammen med Præsident Bush. Det koster ham nu embedet!

Ingen kommentarer: