17.6.05

VA: Skattemodstandere på tilbagetog

Oversat fra New Dem Dispatch, 15. juni 2005
I otte år har delstaten Virginia været Ground Zero for en anti-skat kampagne hvor deres slogan ”Just Say No To Revenues” er blevet udgangspunktet for den republikanske skattepolitik. Denne kampagne fik sig et ordentligt tilbageslag i denne uge da primærvalgsresultaterne til delstatsforsamlingen kom, et forsøg på at udrense en række af de republikanske medlemmer der havde støttet en Guvernør Mark Warner (D) skattereform mislykkede, fem ud af de seks udvalgte republikanere overlevede og blev gennomineret.

Det var det seneste af en række tilbageslag mod anti-skataktivisterne i Virginia, grupper som er støttet af landsdækkende grupper i det nærliggende Washington D.C. som havde stor indflydelse under Warners forgænger James Gilmore III der støttet af konservative aktivister blev formand for RNC.

Mark Warners overraskende sejr i 2001 var dårlige nyheder for de mennesker der havde besluttet at gøre Virginia til et konservativt eksperiment hvor teorien/strategien ”starve the beast” – bevist uansvarlig økonomisk politik (ankernomics on purpose, red.) skulle medføre drastiske nedskæringer i de offentlige budgetter af nød, og dermed undgå at skulle tale for at nedlægge populær offentlig service. Men det største chok for højrefløjen kom da Warner sikrede sig opbakning fra de lokale erhvervsliv og moderate republikanske politikere, bl.a. Senator John Warner (han er ikke i familie med guvernøren - det er ikke West Virginia ;-)) til sin skattereform. Det skabte et ønske hos højrefløjen om en udrensning.

Nu er der gjort klart til et dramatisk slag i Virginia til efteråret. Den republikanske højrefløj har vundet nomineringen med deres kandidat tidligere Justitsminister Jerry Kilgore. Han møder Mark Warners udvalgte afløser, viceguvernør Tim Kaine, i det ene af dette års to guvernørvalg.
Virginia har som den eneste stat i landet en oneterm limit på guvernørposten.

Link to this edition of the New Dem Dispatch on the Web:"Another Setback For Anti-Tax Zealots in Virginia"<http://www.ndol.org/ndol_ci.cfm?contentid=253392&kaid=131&subid=192>

Ingen kommentarer: