14.6.05

UT: Senator Hatch udfordres af sine egne

Han har repræsenteret Utah i Senatet siden 1976 og han har ingen planer om at han ikke skal have en sjette periode, Senator Orrin G. Hatch (R-UT) er en institution i amerikansk politik, et ikon på konservatisme og en udskældt figur af venstrefløjen.
Nu møder han imidlertid modstand fra sit eget parti der mener at han har solgt ud af de republikanske kerneværdier ved at støtte Stem Cell-research og ved at støtte The Patriot Act. Det har fået det lokale delstatskongresmedlem og tilmed blogger Steve Urquhart (R-St.George) til at overveje at tage et primærvalg mod Hatch.

Det kunne lyde som sød musik for demokraterne der med lys og lygte leder efter stater hvor de har en kinamands chance for at samle nogle mandater op, men ikke i Utah. Kun 20 % af vælgerne støtter en demokratisk kandidat, 42 % støtter Hatch og 16 % ønsker en anden republikaner end Hatch.
Skulle det komme så langt at der bliver primærvalg har Senator Hatch fordel af at være velfinansieret, kendt i hele staten og et stykke udenfor og yderligere vil han kunne spille på sin fremtrædende rolle i senatet hvor han løbende henter masser af Federal Money tilbage til ørkenstaten.

Ingen kommentarer: