19.6.05

Fire guvernørvalg begynder

I Maine har tidligere kongresmedlem Dave Emery (R) annonceret at han er kandidat til posten som guvernør, en post som i øjeblikket indehaves af demokraten John Baldacci.

I Iowa er kapløbet om at skulle efterfølge Tom Vilsack også i gang, hos demokraterne er der ikke færre end syv kandidater, bl.a. Secretary of State Chet Culver, State Senator Mike Gronstal, IO landbrugsminister Patty Judge og borgemester i Shenandoah Gregg Conell. Hos republikanerne er der to kandidater, kongresmedlem Jim Nussle , formand for Repræsentanternes Hus' Budgetudvalg og Bob Vander Plaats der var republikanernes kandidat i 2002.

I Alaska har mindretalslederen i delstatsparlamentet Ethan Berkowitz (D) erklæret sig som kandidat til posten, nuværende Guvernør Frank Murkowski (R) genopstiller.

I Texas er Guvernør Rick Perry (R-TX) presset af sine egne, rygterne har længe gået på at statens populære politiker Senator Kay Bailey Hutchinson (R) skulle udfordre Perry i primærvalget, men hun har takket nej og fokuserer i stedet på at blive genvalgt i 2008. KBHs beslutning blev af Rick Perry modtyaget med kommentaren:
“Senator Hutchison has been a true champion for Texas in Washington, D.C.,
fighting for the interests of our state. Her decision to seek reelection is
great news for Texas, and will help grow our Republican Majority with her strong
presence at the top of our ticket."

Eneste modkandidat til Perry blive så State Comptroller (en slags statsrevisor) Carole Keeton Strayhorn. I de danske medier blev det nævnt at den fantastiske cykelrytter og seksdobbelte vinder af Tour de France Lance Armstrong skulle være kandidat - det har ikke noget på sig, endnu!
Hos demokraterne er den eneste kandidat tidligere kongresmedlem Chris Bell fra Houston. Han blev kun valgt til kongressen een gang, det var i 2002.

Ingen kommentarer: