14.6.05

Undskyldning til lynchingofre

Det amerikanske senat indrømmer at det var en fejl at der ikke blev lavet love der forbød lynchninger og derfor har Senator Mary Landrieu (D-LA) og Senator George Allen (R-VA) forslået en udtalelse der samtidig er en undskyldning til ofrene og deres familier.
Omkring 80 senatorer bakker op om resolutionen og den er derfor sikker på at blive vedtaget.

Mere end 4700, alt overvejende sorte mistede livet som følge af lynchninger i perioden mellem 1882 og 1968 og i 99 % af tilfældene fik morderne lov at undgå at stå til ansvar for deres handlinger. Det var ikke udelukkende et problem i sydstaterne, 46 ud af de 50 stater har oplevet lynchninger.

Der er ikke fordi Kongressen ikke tidligere var opmærksom på problemet, man valgte at sidde det overhørigt, 200 gange blev der forslået lovgivning mod lynchninger og forskellige præsidenter opfordrede 7 gange Kongressen til at skride ind.

Men selv om der er stor opbakning til vedtagelsen er det ikke nok for Senator John Kerry (D-MA), den aldeles ukendte og mange steder uønskede Senator mener i følge NY Times det er et problem at ikke alle senatorer har været med forslagsstillere (co-sponsors) og at der ikke vil være en afstemning om den så det kan registreres hvem der stemmer for og imod. Det er åbenbart ikke gået op for Senator Kerry at både Strom Thurmond, Jesse Helms og John Stennis har forladt Senatet.

Hele resolutionen kan læses her.

Ingen kommentarer: