6.6.07

Begyndelsen til enden for Chuck Hagel

For nogle uger siden var Senator Chuck Hagel (R-Neb.) inviteret til frokost hos New Yorks nuværende borgmester Mike Bloomberg. Om dem begge har der været spekuleret om de eventuelt ville stille op til præsidentvalget, for Hagel både om han ville stille op i det republikanske primærvalg og for Bloomberg mest om han ville stille op som uafhængig.

Senator Chuck Hagel har, som de fleste der følger med i amerikansk politik nok har bemærket, været meget kritisk overfor Præsident Bush og Irak-krigen og for det har han faktisk tiltrukket sig masser af positiv opmærksomhed. Men hjemme i Nebraska har reaktionerne været ganske anderledes - og det har nu fået statens republikanske justitsminister Jon Bruning til at udfordre Chuck Hagel der er på valg til næste november.

Kampagnen vil officielt blive skudt i gang på torsdag ved en event i delstatsparlamentsbygningen i delstatshovedstaden Lincoln. Bruning har været en højlydt kritiker af Hagels modstand mod Irak-krigen og er ligeledes modstander af den indvandrerlov som i øjeblikket behandles af kongressen.

Bruning, 38, blev valgt til delstatsparlamentet i 1996 - 27 år gammel - og i 2002 blev han som den yngste nogensinde, valgt som Cornhusker-statens justitsminister.

Chuck Hagel, 60, har endnu ikke annonceret om han stiller op igen, men uanset hvem af de to der vinder nomineringen vil vedkommende være favorit til at vinde statens ene senatsplads.

Den anden indehaves i øvrigt af den populære Demokrat Ben Nelson - der af mange vurderes til at være den mest konservative Demokrat i Senatet.

1 kommentar:

Uffe sagde ...

Der går rygter om, at demokraterne Bob Kerrey (tidligere senator) og Mike Fahey (Omaha mayor) overvejer at stille op for demokraterne.

Kan en af dem snuppe sædet fra republikanerne i 2008?