9.5.07

Republikanere kæmper om plads i Finansudvalget

Adskillige Republikanske kongresmedlemmer har stillet sig op i køen for at blive udpeget til at efterfølge Kongresmedlem John Doolittle (R-Calif.) som medlem af Appropriations Committee (Finansudvalget). Blandt de mange kandidater er bl.a. to medlemmer fra South Carolina-delegationen.

Finansudvalget er ansvarlig for at fordele en stor del af det årlige projekt til veje, skoler og den slags "pork"-projekter som sikrer politikerne popularitet og genvalg efter genvalg.

Den Republikanske ledelse mødes senere på eftermiddagen for at udpege to afløsere, dels til Doolittles plads i Finansudvalget, men også for at finde en afløser for Kongresmedlem Rick Renzi der har efterladt en plads i udvalget for Natural Resources, Intelligence og Financial Services.

Begge er trådt tilbage efter at FBI-agenter i sidste måned ransagede deres respektive bopæle.

To kongresmedlemmer fra South Carolina, Joe Wilson og Henry Brown Jr. har begge udtrykt ønske om en plads i det magtfulde udvalg, og begge har lagt vægt på at South Carolina ikke har har haft et medlem af udvalget siden Demokraten James Clyburn blev forfremmet til posten som Majority Whip - og at der ikke har været et Republikansk medlem siden 80'erne, da tidligere kongresmedlem Carroll Campbell var medlem.

Udover de to "southern gentlemen" har også kongresmedlemmerne Mario Diaz-Bahlert fra Florida og Ken Calvert fra Californien udtrykt ønske.

Kilde: The Hill.

Ingen kommentarer: