20.2.07

John Breaux kan gøre comeback

Louisianas demokratiske guvernør Kathleen Babineux Blanco er i store problemer inden efterårets valg i The Bayou State. Det åbner op for et comeback til en af statens mere populære politikere - Blancos partifælle John Breaux. Breaux er tidligere kongresmedlem (1972-87) og senator (87-05) og kan måske være den bedste chance hvis demokraterne skal holde liv i håbet om at forsvare posten.

En lokal politisk journalist skriver at Breaux skulle være "meget interesseret" - men kun hvis Blanco trækker sig frivilligt. Skulle Breaux sige nej, nævnes kongresmedlem Charlie Melancon som en mulig kandidat.

Repubublikanerne stiller med det populære kongresmedlem Bobby Jindal der er storfavorit hvis Blanco bliver i valgkampen.

John Breaux (udtales: Bråvh) bliver i øvrigt 63 år den 1. marts.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvordan vil det påvirke Jindals chancer, at han er af indisk herkomst - i denne deep south stat i konføderationens vugge, hvor et flertal af de mandlige (republikanske) vælgere for blot 15 år siden stemte på formanden for Ku Klux Klan til guvernør?

Garby sagde ...

Jeg tror helt ærligt ikke at det betyder særlig meget. Jindal er ganske konservativ, katolik og har en fortid i Bush-administrationen. 2 ud af 3 ting han i øvrigt deler med Breaux, der jo også fik et tilbud af Bush om en ministerpost.

Anonym sagde ...

Der har faktisk været spekulationer om, at Jindals nederlag ved det seneste guvernørvalg skyldtes hans indiske herkomst. Angående Breauxs navn skyldes det, at han som så mange indbyggere i Louisiana er af fransk-canadisk afstamning - en ægte Cajun!

Anonym sagde ...

Det er rent faktisk mere end spekulationer. Der er nogen, der har sat sig ned og analyseret valget udfra de faktiske resultater.

http://www.bepress.com/cgi/viewcontent.cgi?context=forum&article=1026&date=&mt=MTE3MjIyODI4MA%3D%3D&access_ok_form=Processing...