14.2.07

Clinton og Giuliani trækker fra

Som ventet er Hillary Clinton forrest i det demokratiske felt og den tidligere førstedame er som en anden Lance Armstrong ved at sætte sine nærmeste konkurrenter. Det viser en meningsmåling foretaget af Gallup for USA Today. Hos Republikanerne ser det anderledes sort ud for "early frontrunner" John McCain, der taber terræn til Rudy Giuliani. Der er vist ingen tvivl om at John McCains støtte til at Bushs fejlslagne Irak-politik viser sig nu.

Så er der endelig lidt fremgang at spore for henholdsvis Guvernør Bill Richardson (D-N.M.) og Senator Sam Brownback (R-Kans.). Det er ikke meget men lidt har også ret.

Demokraterne
Hillary Clinton: 40 % (+ 11)
Barack Obama: 21 % (+ 3 %)
Al Gore (!): 14 % (+ 3 %)
John Edwards: 13 % (-)
Bill Richardson: 4 % (+ 1%)

Republikanerne
Rudy Giuliani: 40 % (+11 %)
John McCain: 24 % (- 3 %)
Newt Gingrich: 9 % (- 1 %)
Mitt Romney: 5 % (- 2 %)
Sam Brownback: 3 % (+ 2 %)

(Tallene i parantes viser hvor kandidaterne stod i en lignende måling for en måned siden)

Kilde: USA Today

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej David

Jeg ved det kun er tankespind, men kan man forestille sig, at de konservative vil opstille en 3. party kandidat hvis Giuliani vinder nomineringen? Og hvem vil så være den kandidat?

Anonym sagde ...

Ralph Nader overvejer at stille op igen, især hvis det bliver Hillary som får den demokratiske nominering.

Men får Giuliani nomineringen hos republikanerne, kan det være en mulighed at en som McCain vil stille op som uafhængig kandidat, selvfølgelig med tilknytning til GOP.

Om det lige præcis sker, tvivler jeg på, men alt kan ske i politik.

NYC Borgmester Michael Bloomberg, har der også været en del snak om, men det tyder hellere ikke at det vil ske, at han stiller op som uafhængig

Henrik Hansen sagde ...

Blomberg bliver jo meget forbundet med united 2008 initativet.
http://www.unity08.com/
Læg mærke til at Angus King figurerer på den side og han er bestemt også en tænkbar kandidat for dette initativ (Hvis det sker kan GOP og DEM formentligt droppe kampen om Maine) og jo en spænende ide, at man bare sådan kan signed sig ind som delegate.

PS: Jeg håber ikke at Nader stiller op. Go away Ralph. Lad de grønne samle sig om USGPs kandidat som forhåbligt blever Rich Whitney (Ill) eller en af samme type

Garby sagde ...

@Bo: Nej, jeg tror ikke at den republikanske højrefløj er klar til at sprænge partiet, selv om det bliver Rudy eller for den sags skyld McCain der vinder nomineringen. Begge vil naturligvis please højrefløjen med en ægte konservativ vicepræsidentkandidat - og så udsigten til Hillary Clinton som præsident.

@Ron Dahl: Jeg stiller mig ligeledes stærkt tvivlende overfor en Bloomberg/King Unity '08. Med Giuliani og Clinton på stemmesedlen bliver der i forvejen crowded på midten.

@Henrik: Jeg tror ikke det er så vigtigt hvem de grønne stiller med, jeg tror deres naturlige grænse ligger omkring 2-3 % og primært i stater hvor det ikke gør alverden at de tager lidt for Demokraterne. De skal nok satse deres resourcer lokalt og prøve at forandre nedefra.

Anonym sagde ...

Så vil jeg til gengæld vove den påstand, at McCain - såfremt han ikke vinder den republikanske nominering! - stiller op som uafhængig med Joe Lieberman som running mate. 2008 er nemlig sidste chance for McCain pga. alder.

Der er naturligvis en pæn chance for, at min teori aldrig kommer til efterprøvelse, eftersom at McCain er favorit til at vinde den republikanske nominering.

Garby sagde ...

@Uffe: Hvem er det lige der skal betale for det der McCain/Lieberman egotrip? Der er ingen af donorerne der er klar til at spytte penge i et så trist projekt. To tabere uden en kinamands chance for at vinde meget mere end Arizona...

Anonym sagde ...

Trist er projektet vel ikke, men ingen af de to besidder som bekendt personlig velstand og du har da en pointe i, at de kunne få problemer med fundraisingen. Med mindre de jødiske støtter ville dessertere fra demokraterne til McCain/Liebermann i stor stil.