14.2.07

Charlie Norwood død, 65 år gammel

Kongresmedlem Charlie Norwood, republikaner fra Georgia, døde torsdag af den kræftsygdom han har kæmpet med de sidste par måneder, han blev 65 år gammel. Norwood var uddannet tandlæge og blev valgt til kongressen 1994 da han slog en svag demokratisk incumbent, siden blev det til seks lette genvalg for den konservative politiker.
Charlie Norwood blev for få uger siden flyttet fra hospitalet til hjemmet i Augusta for at modtage "hospice care", da det stod klart at han ikke ville overleve.

Der er allerede flere potientielle kandidater der gerne vil afløse Norwood. Statssenator Ralph Hudgens (R) har tre gange tidligere forsøgt sig som kongreskandidat, i 1988, 1992 og 1994, har allerede spillet sig på banen. Han tabte i 1994 primærvalget til Norwood. De republikanske delstatsparlamentsmedlemmerne Barry Fleming og Jeanette Jamieson er også meget oplagte kandidater. Demokraterne har ind til videre kun en mulig kandidat, Doc Eldridge, der er tidligere borgmester i Athens-Clarke County. (Athens er mest kendt som rockbandets R.E.M.'s hjemby).

Georgias 10. kongresdistrikt er overvejende republikansk, men demokraterne har muligvis en chance hvis bølgen fra november fortsat skvulper. Det er Georgias republikanske guvernør, Sonny Purdue, der skal sætte dato på hvornår et suppleringsvalg skal afholdes. Der ventes ikke at blive sat dato til før efter Norwoods begravelse.
Læs Charlie Norwoods nekrolog i den lokale avis, Augusta Chronicle.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan det oplyses, hvor mange stemmer Bush tog i distriktet i 2004?

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Henrik Hansen sagde ...

Hans kreds i Georgia havde nummer 9 i 2004. Ved Garby noget om hvor meget der er rodet rundt med linealen i den kreds.
Han vandt 75- 25 i 2004 oh 67-33 i 2006

Anonym sagde ...

Nå, nu har jeg i stedet fundet ud af det. Bush tog 72 % af distriktets stemmer i 2004, dvs. distriktet er mere republikansk end noget andet, der har valgt en demokrat til huset.

Imidlertid flyttede republikanerne i Georgia på grænserne i 2005. De tog den overvejende demokratiske by Athens fra nabodistriktet ind i det 10ende distrikt for at gøre det sværre for demokraten John Barrow at blive genvalgt der.

Til gengæld blev Norwoods distrikt en anelse mere demokratisk, sådan at Bush "kun" ville have fået 65 % i det nye distrikt.

Der sidder et par enkelte demokrater i kongressen valgt i så konservative distrikter, men der er for det meste tale om nogen, der bliver genvalgt fordi de har siddet der i en menneskealder og kender alle.

Umiddelbart bliver det altså op ad bakke for demokraternem, men med en stærk kandidat kan de måske tage 45 % + x. Føj dertil, at Norwood var den eneste republikaner valgt i distriktet siden borgerkrigen.

kilde: http://www.cqpolitics.com/2007/02/protocol_secondary_for_wouldbe.html

Garby sagde ...

Jeg tror godt man kan konstatere at GOP nok ikke skal frygte at tabe Norwoods sæde.