20.2.07

Hillary Clinton stadig i front + Update

Senator Hillary Clinton har et kæmpe forspring til hendes nærmeste rival Senator Barack Obama. Det viser en ny meningsmåling.

Clinton står til 37 %, Obama får 17 % og John Edwards og Al Gore får hver 11 %.

Der er dog andre, mindre positive ting i undersøgelsen. Kun et lille flertal af vælgerne vil stemme på en kvinde (hvilket nok ikke er udtryk for en generel holdning til kvinder, men til den opstillede kvinde), 43 % af vælgerne afviser blankt at de vil stemme på Clinton. 7 ud af 10 republikanere og 4 ud af 10 uafhængigige mener at hun er alt for venstreorienteret.

- o -

Hillary Clinton har i øvrigt valgt at flytte sit kampagnehovedkvarter til Arlington, Virginia - samme sted som Præsident Bushs kampagne i 2004 valgte som udgangspunkt for deres kampagne. Der var ellers tale om at Clinton-kampagnen skulle huses i New York. Virginia kan blive en swing state i 2008 efter de tre demokratiske sejre siden 2001.

- o -

Det bliver Senator Harry Reids søn, Rory Reid, der skal stå for Clinton-kampagnen i Nevada. Den 44-årige senatorsøn er "regionsborgmester" i Clark County (der bl.a. inkluderer Las Vegas) og tidligere formand for Nevadas Demokrater.

I en pressemeddelelse siger Harry Reid at han stadig ikke har taget stilling til hvem han støtter som præsidentkandidat.

- Rory is a 44-year-old man who makes his own decisions and I respect him for that, but let me be very clear: Rory's work with Sen. Clinton should in no way be taken as an endorsement by me, siger han.

Jeg siger: Pis med ham! Selvfølgelig endorser han Clinton på et senere tidspunkt.

Ingen kommentarer: