21.2.07

Det Hvide Hus forsvarer Rumsfeld

Det Hvide Hus måtte forsvare tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld efter at Senator John McCain tidligere havde sagt at han havde været en af de dårligste forsvarsministre i historien grundet sin håndtering af krigen i Irak.

- Jeg tror at Donald Rumsfeld vil komme i historiebøgerne som en af de dårligste forsvarsministre i historien, sagde Arizona-senatoren til et valgmøde i South Carolina mandag.

Det Hvide Hus prøvede at bakke Rumsfelds op, men var påpasselige med ikke at kritisere McCain, som er en af de få indflydelsesrige støtter af præsidentens Irak-politik. Bush har nemlig brug for McCains støtte til at få kongressen til at bidrage yderligere 100 milliarder dollars til krigene i Afghanistan og Irak.

- Vi mener at var en enormt vigtig og effektiv forsvarsminister og den ledte omstruktureringen af forsvarsministeriet. John McCain har et andet synspunkt, sagde Det Hvide Hus' talsmand Tony Snow.

- Det der er vigtigt for os lige nu er, at Senator McCain er en stærk fortaler for præsidentens politik i Irak og at han har været en god stemme i debatten om emnet, og det sætter vi pris på, sagde Snow.

Kilde: Reuters

Ingen kommentarer: