15.3.05

Socialdemokraterne bør satse på forandring

I forbindelse med folketingsvalget lavede jeg anbefalinger af kandidaterne i de enkelte kredse. Nu skal det hæderkronede kgl. socialdemokrati vælge ny formand og igen vil jeg på ægte amerikansk lave en endorsement af een af de to kandidater.

Socialdemokraterne er et parti i en politisk krise, omkring 30 % af partiets vælgere har forladt partiet siden valget i 1998 og alligevel taler ledende socialdemokrater om at det ikke er partiets politik der er noget galt med, det er indpakningen og personerne den er galt med. Det er naturligvis også nemmere at skyde skylden på andre og ikke på sig selv.
Partiet må indse at der er behov for en gennemgribende forandring af politikken og en helt anden tilgang til politik. Det er åbenbart svært for de ledende kammerater at forstå at der ingen sammenhæng er mellem partiets udmeldinger om den borgerlige regerings nedskæringspolitik (forklædt som socialdemokratisk politik) og den hverdag som almindelige mennesker møder i deres hverdag.

Det handler om partiets overordnede placering i det politiske spektre, danskerne er rykket mod midten og socialdemokraterne bør være der hvor vælgerne er, det betyder ikke at man skal sige JA til alt hvad der kommer fra den borgerlige regering, men at partiet selv skal komme med offensive bud på hvordan man holder skatterne i ro, indvandringen på et minimum og ikke forsøger at løse alverdens problemer med en større pose penge.

Clintons mesterstrateg James "The Ragin' Cajun" Carvilles første sætning om hvad præsidentvalget '92 handlede om var klar "Change vs. more of the same", og det er ikke mere af det samme socialdemokraterne har brug for. Hvis man fortsætter den nuværende kurs kan hele den socialdemokratiske folketingsgrppe inder 2010 transporteres i en minibus fra Drostgaard.

Der er brug for et Socialdemokrati der de næste fire år vil klistre sig op af den borgerlige regering, et socialdemokrati der institerer på at være de sidste der forlader forhandlingsbordet og som belønner de 800.000 vælgere der stemte på dem med konkrete resultater og forbedringer. Der er brug for "socialdemokratiske stemmer der arbejder", det er bl.a. den lektie man kan lære hvis man ser ude i de mange socialdemokratiske kommuner hvor DF stormer frem på landsplan men hvor S-borgmestrene tager folks problemer alvorligt, uden at referere til ideologi, paroler eller slagord. Konkret handling, tak!

Hvis Socialdemokraterne igen skal blive det store brede midterparti i Danmark er det nødvendigt at den nye leder er en der kan se problemerne i øjnene, som har modet og handlefriheden til at løse dem og som samtidig kan formå at fremføre sin politik på en troværdig måde.

Derfor anbefaler jeg de socialdemokratiske medlemmer at stemmer på HELLE THORNING-SCHMIDT!

1 kommentar:

Franz Michaelis sagde ...

USA har aldrig haft noget, der lignede et socialdemokrati, så enhver sammenligning er på forhånd dømt til at være helt i skoven.

Ja, Socialdemokratiet har brug for forandring, efter at den midtsøgende kurs fra 1992 har ført partiet fra nederlag til nederlag med lige så stor sikkerhed, som Auken med en klar socialdemokratisk politik gik frem ved hvert eneste valg.

Helle Thorning-Schmidt vil fortsætte den midtsøgende kurs, der har kostet så mange stemmer, medens Frank Jensen vil skabe fornyelse og erobre de gamle kernevælgere, såsom lønmodtagere og arbejdsløse tilbage fra V og DF.