31.3.05

NM: Gov. Richardson sikrer hårdere straffe

En af de mulige kandidater til den demokratiske nominering i 2008, New Mexicos guvernør Bill Richardson (D-NM) underskrev igår, i den lille by Las Crusces, NM, en lov som granterer livstidsstraffe til børnemishandlere der samtidig slår deres ofre ihjel (personligt har jeg svært ved at være uenig). Gov. Richardson sagde i forbindelse med underskrivelsen af lovene:" Jeg har en besked til alle monstre der dræber et barn - forbrydelser betaler sig ikke og i kommer i fængsel på livstid."

Samtidig underskrev guvernøren også en lov der tillader astmatiske skoleelever SELV at opbevare deres medicin! Det havde åbenbart været forbudt (land of the free, my ass!)

3 kommentarer:

Dan Holt Jensen sagde ...

Livstid er vel altid et hårdt middel at tage i brug, uanset hvor følelsesladet sagen måtte være.

Det store problem ved livstid er jo ikke om det er retfærdigt eller ej, men at det er umuligt at gøre godt igen, hvis man tager fejl.

Ikke engang når folk selv siger ja til straffen, kan man regne med de er skyldige, da man kan presse et menneske til stort set alt...

Mener måske her Richardson ikke tager rollen som Gov. ret alvorligt, når man går efter stemmer fremfor alm. sund fornuft.

Så ingen support herfra til et evt. kandidatur til 2008.

Lasse Ryberg sagde ...

Hov Dan - forveksler du ikke livstid med dødsstraf?

Personligt er jeg meget skeptisk overfor mandatory sentences.

Er der eksempler på at en amerikansk politiker/sherif/anklager er valgt på et soft-on-crime program?

Garby sagde ...

At være modstander af dødstraf som princip og samtidig ønsker at blive amerikansk præsident er en meget dårlig cocktail - dødsstraffen er stadigvæk meget populær blandt de fleste vælgergrupper og det vil nok være et foor stort handicap for en hvilken som helst kandidat at foreslå den generelt afskaffet.

Dermed ikke sagt at dødstraf er noget som vi selv burde begynde på, jeg er enig med Dan i at frygten for risikoen for at folk bliver henrettet ved en fejl er større end den eventuelle øgede retsfølelse som man kunne opnå.

Jeg mener dog stadigvæk at livstidsstraffe for pædofile mordere er ganske rimeligt.

Om nogen kandidat nogensinde har vundet ved at være soft on crime - muligvis, men så har det ikke været et valgtema. F.eks. var Clinton mere soft on crime end George Bush, men det var ikke det mest afgørende emne for vælgerne.